default-image

Ραντεβού για κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο δίνουν συνταξιούχοι

Κρήτη
Ραντεβού για κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο δίνουν συνταξιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κινητοποιήσεις προγραμμάτισαν οι συνταξιούχοι της Κρήτης στο Ρέθυμνο με αφορμή τα νέα μέτρα που διαβλέπουν μετά την αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους δανειστές. Παγκρήτια κινητοποίηση των συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 29 Νοεμβρίου με αιχμή του δόρατος τις περικοπές στις συντάξεις, αλλά και το κόστος της δημόσιας υγείας.

Συνταξιούχοι και από τους 4 νομούς της Κρήτης, αλλά και μέλη των ομοσπονδιών από Αθήνα συνεδρίασαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου για να σχεδιάσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας για παγκρήτιο συλλαλητήριο.

Την μήνη των συνταξιούχων συγκεντρώνουν και οι δύο κρητικοί στην ηγεσία του υπουργείου υγείας τους οποίους καλούν να μειώσουν το κόστος της δημόσιας υγείας, αφού ναι μεν καταργήθηκε η πληρωμή των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, ωστόσο οι κρατήσεις του ΕΟΠΥΥ παραμένουν δυσβάσταχτες.

Οι συνταξιούχοι καλούν όλη την κοινωνία να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις τους, αφού και οι ίδιοι μάχονται για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον των μικρότερων γενεών, τις οποίες καλούνται να στηρίζουν οικονομικά λόγω της ανέχειας που επικρατεί.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News