default-image

Βγήκε με 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας, οργή της Ντ.Μπακογιάννη

Βγήκε με 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας, οργή της Ντ.Μπακογιάννη

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η διήμερη άδεια που δόθηκε στο καταδικασμένο σε πολλάκις ισόβια ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. O κ.Κουφοντίνας εξήλθε των φυλακών μετά τις 12 το μεσημέρι με την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καναλιών .

Τον συνόδευαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Έκτορας και η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ, ενώ αλληλέγγυοι φώναζαν συνθήματα όπως "λευτεριά".

Σύμφωνα με την δικηγόρο του κ.Κούρτοβικ «είναι δικαίωμα κάθε κρατουμένου να πάρει άδεια. Ένα δίκαιο συμβούλιο, έκρινε με βάση το νόμο. Περιμένουμε από όλους να σεβαστούν την απόφαση και να μην φωνασκούν στα κανάλια» .

Η κα Μπακογιάννη μιλώντας οργισμένη στο ΣΚΑΙ σημείωσε απαντώντας στα όσα είπε η κα Κούρτοβικ «ναι παρεμβαίνω στη διαδικασία και είναι ύβρις, γιατί αν σεβόταν το νόμο ο κ.Κουφοντίνας , το νόμο που επικαλούνται ο ίδιος και η δικηγόρος του, δεν θα έπαιρνε 45άρι πιστόλι και θα αφαιρούσε τη ζωή ανθρώπων. Έδωσε στον ευατό του το δικαίωμα να είναι κριτής και εκτελεστής. Από πού και ως που; Τη γνωστή ψυχραιμία που έχουμε ως οικογένεια, καταλαβαίνετε ότι δεν την έχω τώρα. Το να κοιτάζεις στα μάτια τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον δικό σου άνθρωπο, είναι δύσκολο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Σύμφωνα με τους όρους που επιβλήθηκαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για την άδεια θα πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο Α.Τ. του Βαρνάβα Αττικής.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε υποβάλει ξανά στο παρελθόν αίτημα το οποίο όμως είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση που είχε προχωρήσει η φυλακή.Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, πήρε την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγές Μαξίμου: Ουδεμία σχέση έχει η κυβέρνηση

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα.Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News