Ειδήσεις

Κύμα αγάπης για τον 5χρονο Δημήτρη που μάχεται για τη ζωή

Το Κρητικόπουλο έχει διαγνωστεί με αριστερή ολική διαφραγματοκηλη δίνει μάχη, με τα νοσοκομεία είναι το «δεύτερο σπίτι» του.

Με ένα τεράστιο κύμα αγάπης η Κρήτη έχει «αγκαλιάσει»  την οικογένεια του μικρού Δημήτρη από τα Χανιά που αντιμετωπίζει σοβαρό  πρόβλημα υγείας και είναι απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Κρητικόπουλο που έχει διαγνωστεί με αριστερή ολική διαφραγματοκηλη δίνει μάχη εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια , από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, με τα νοσοκομεία είναι το «δεύτερο σπίτι» του.

Στη Δυτική Κρήτη η κινητοποίηση είναι ήδη μεγάλη και έχουν ξεκινήσει να προγραμματίζονται εκδηλώσεις για συγκέντρωση χρημάτων .

Μεταξύ αυτών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 11ου Δημοτικού και 11ου & 27ου Νηπιαγωγείου Χανίων  όπου και είναι μαθητής ο Δημήτρης.

"Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 11ου Δημοτικού και 11ου & 27ου Νηπιαγωγείου Χανίων διοργανώνουμε, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, μουσική εκδήλωση με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του μικρού Δημήτρη,μαθητή του Νηπιαγωγείου μας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και είναι αναγκαία η νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου πρέπει να βρίσκεται στις 17 Νοεμβρίου.

Την βραδιά θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά ο Μάνος Μαλαξιανάκης με το  συγκρότημα του, ο οποίος θα συμπράξει αφιλοκερδώς, δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά την ευαισθησία του, ώστε ο μικρός Δημήτρης να καταφέρει να δώσει την μεγάλη μάχη του.

  Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ στα καταστήματα Χαντρομάνια (Κυδωνίας 44 ) , Μανιάς (Κορωναίου 10 ) και Sweet Corner (πλατεία Ελευθερίας - Δικαστήρια).

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφέρεια Χανίων και προσωπικά τον κ. Απόστολο Βουλγαράκη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για δωρεάν παραχώρηση του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

Το σίγουρο είναι, το 5χρονο Κρητικόπουλο, ο μικρός Δημητράκης, μας χρειάζεται για να καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι «ελπίδας».

Η περιπέτεια της υγείας του μικρού Δημήτρη είναι μεγάλη και θα φτάσει στο τέλος της μόνο εάν το παιδί καταφέρει να μεταβεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, Great Ormond Street Hospital, από το οποίο και αναμένεται να λάβει τη σωστή διάγνωση, με αποτέλεσμα να λάβει τέλος η περιπέτειά του.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ευρώπης, στο οποίο και επείγει να μεταφερθεί ο μικρός Δημήτρης. Σύμφωνα με τη μητέρα του 5χρονου, το κόστος του συγκεκριμένου ταξιδιού ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, με την ασφάλεια να μην καλύπτει αυτό το ταξίδι ελπίδας και ζωής του μικρού Δημήτρη.

Πληροφορίες:

Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζα Πειραιώς: 5765048515244 και IBAN: GR 94 0172 7650 0057 6504 8515 244 Δικαιούχος η Μαμά του Δημήτρακη, Ροζακη Ιωάννα.

Αναλυτικά η περιπέτεια του μικρού Δημήτρη, όπως την περιγράφει η μητέρα του, γνωστή αρθρογράφος στα Χανιά:

Ο Δημήτρης μου είναι 5 ετών σήμερα. Είναι δίδυμος μονοζυγωτικος και γεννήθηκε 2 κιλά 33 εβδομαδων. Μόλις γεννήθηκε οι γιατροί τον διασωληνωσαν και διεγνωστει με αριστερή ολική διαφραγματοκηλη, όπου έγινε εγχείρηση στο Παγνη, από τον κ. Σακελαρης, με καλή εξέλιξη.

Στην πορεία της ζωής του και σε ηλικία 8 μηνών, ο Δημήτρης άρχισε να πονά αφόρητα στη κοιλιά και να κάνει εμμετο αίμα. Χαρακτηριστηκε από τους ιατρούς ως αιματεμεση. Αφού διακομισθηκε με ασθενοφόρο από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο Πανεπιστήμιακο του Ηρακλείου στο Παγνη, διαγνωστεί με Αγγειοδυσπλασια Στομάχου από τον κ. Κουρουμαλη, μας συνέστησε ότι το παιδί πρέπει να φύγει για παίδων Αγίας Σοφίας, όπου η φημισμένη και πολύ γνωστή Διευθύντρια της παιδογαστρεντερολογικης κλινικής του Παίδων Αγίας Σοφίας κ. Παναγιωτου, να προβεί σε καυτηριαση. Τον Δημήτρη μου, τον πήγαμε στο παίδων, στην κ. Παναγιωτου, ηρθαν μηχανήματα για την καυτηριάση από το Νιμιτς, και μέσα στο χειρουργείο θα παρευρισκοταν και ο κ. Αλεξανδρακης καθώς και ιατροί από Θεσσαλονίκη. Αφού μπήκαν χειρουργείο, εξηλθαν μετά από 10 λεπτά λέγοντας μας ότι η Γνωμάτευση του κ. Κουρουμαλη είναι λανθασμένη. Ότι το παιδί δεν έχει αγγειοδυσπλασια, το χαρακτηρισανε σαν ένα μεμονωμένο γεγονός και φύγαμε πιστεύοντας ότι το παιδί δεν έχει κάτι.

Στην ηλικία των 13 μηνών ο Δημήτρης, μας ξύπνησε και πάλι με αφόρητους πόνους στη κοιλιά και άρχισε τις αιματεμεσης και πάλι. Σε πολυ μεγάλες ποσότητες και αφόρητο πόνο. Διεκομισθει από το Γ.Ν.ΧΑΝΙΩΝ στο ΠΑΓΝΗ και στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ όπου τον είδαν ΒΛΑΧΑΚΗΣ, ΑΡΜΠΙΡΟΣ, ΠΑΣΠΑΤΗΣ και πολύ άλλοι, όπου οι ποσότητες και τα πολλαπλά επεισόδια αιματεμεσης ήταν τόσα πολλά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες όπου έπεσε σε ΣΟΚ λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος, μπήκε στην Εντατική Παίδων του Παγνη και 5 τα ξημερώματα με c130 διεκομισθει στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με διάγνωση ενδεχομένως συστροφή στομάχου. Στο Αγλαΐα Κυριακού απέρριψαν την διάγνωση συστροφής στομάχου και επέμεναν ότι το παιδί χρειάζεται παιδογαστρεντερολο. Έτσι μας μετέφεραν στο Παίδων Αγίας Σοφίας.

Στο Αγίας Σοφίας ο διευθυντής της Β παιδοχειρουργικης παίδων Αγίας Σοφίας, απέρριψε το ισχυρισμό για προβλήμα στο πεπτικό και ζήτησε να ανοιχτεί ολικά η κοιλια και να διερευνηθεί. Τελικά αυτό δεν έγινε διότι ακόμα και ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος για αυτήν την εγχείρηση, αφού δεν υπήρχε διάγνωση στο παιδί. Έτσι ζητήσαμε και τη γνώμη του ξακουστού και πολύ γνωστού ιατρού κ. Νικα Διευθυντή της Α παιδοχειρουργικης παίδων Αγίας Σοφίας όπου ο ίδιος στην αρχή μας σύστησε γαστροστομια χωρίς διάγνωση, στο οποίο συνεναισαμε αλλά επειδή και ο ίδιος είχε αμφιβολία, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Μεταγγιστηκαμε, τρώγαμε παρεντερικα κατά την εισαγωγή μας και έπειτα πήραμε εξιτήριο δίχως διάγνωση από τον κ. Νικα, μόνο ότι ίσως ευθύνεται το πεπτικό σύστημα.

Σε ηλικία 3 ετών βρισκόμαστε στο Παιδιατρικό του Γ. Ν. Χανίων με μια αιματεμεση όπου με βάση αυτού κλείσαμε ξανά ραντεβού με παιδογαστρεντερολο στο παίδων Αγίας Σοφίας, κ. Χουλιαρα όπου έκανε στο παιδί όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται για εύρεση προβλήματος στο πεπτικο-γαστρεντερογικο τμήμα του παιδιού.Όλα αυτά φαίνονται απόλυτα καθαρά και υγιέστατα σύμφωνα με ολο τον έλεγχο του κ.Χουλιαρα παιδογαστρεντερολογου του παιδων Αγιας Σοφιας. Έτσι φύγαμε και πάλι με χωρίς καμία διάγνωση για το τι προκαλεί τις αιματεμεσεις. Θεωρήσαμε όπως μας είπαν κ πάλι ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ ξανά. Ότι είναι και πάλι ένα μεμονωμένο γεγονός.

Παρόλο που μας είπαν ότι και πάλι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός εμείς του κάναμε Μαγνητική όπου δείχνει Όλα τα όργανα του Δημήτρακη να βρίσκονται σε άλλα σημεία, στην κοιλιακή χώρα. Ανακατεμένα και συμπιεσμένα.

Το καλοκαίρι του 2017 βρεθήκαμε και πάλι στο Γ. Ν. Χανίων με μια μικρή αιματεμεση, η οποία δεν αξιολογήθηκε.

Δυστυχώς το παιδί στις 17/10/2017 ξύπνησε ξημερώματα με αφόρητούς πόνους στη κοιλιά, όπου άρχισε πάλι τις αιματεμεσεις. Μέσα σε λίγες ώρες ο αιματοκρίτης και η αιμοσφαιρινη έπεσε έπεσαν ραγδαία, διεκομισθει από το Γ. Ν. Χανίων με ασθενοφόρο λόγω αιματεμεσης στο Παγνη Ηρακλείου όπου ο κ. Αρμπιρος μπροστά σε φοιτητές, νοσηλευτές και τη παιδοχειρουργο κ. Δεδε, μας είπε ότι δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιαυτο το παιδι και ετσι και πάλι δεν διέγνωσαν από που προήλθαν οι αιματεμεσεις. Παρόλο που η Mayer είναι θετική καθώς κ οι τιμές έχουν καθοδικη πορεία στο παιδί, μας έδωσαν εξιτήριο λέγοντας μας ότι δεν υπάρχει διάγνωση.

Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 10ευρώ στα καταστήματα Χαντρομάνια (Κυδωνίας 44 ) , Μανιάς (Κορωναίου 10 ) και Sweet Corner (πλατεία Ελευθερίας - Δικαστήρια).

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφέρεια Χανίων και προσωπικά τον κ. Απόστολο Βουλγαράκη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για δωρεάν παραχώρηση του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων."

Υπενθυμίζεται πως για τον ίδιο σκοπό επιχειρήσεις ξεκίνησαν να στήνουν κουμπαράδες για να μαζευτούν τα χρήματα της νοσηλείας.

Σχόλια