default-image

Θεοδωράκης: Το στοίχημα είναι να πειστούν οι πολίτες

Κρήτη
Θεοδωράκης: Το στοίχημα είναι να πειστούν οι πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίλλημα της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, είναι αν θα κερδίσουν οι πολίτες ή οι κομματικοί μηχανισμοί, υποστήριξε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος πρόεδρος κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανοιχτή ομιλία που πραγματοποίησε στο καφέ του Δημοτικού Κήπου Χανίων ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το παραπάνω μεγάλο δίλλημα υπήρχε πάντα και πρόσθεσε ότι «και σ' αυτή τη μάχη υπάρχουν κομματικοί μηχανισμοί» που κατά τον ίδιο «θα πρέπει να ηττηθούν και να κερδίσουν οι πολίτες, οι φίλοι της παράταξης, οι αληθινά προοδευτικοί άνθρωποι».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του για να πραγματοποιήσει μια από τις τελευταίες ομιλίες του πριν τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς επεσήμανε ότι στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, το στοίχημα είναι να πεισθούν οι πολίτες του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου για την ανάγκη συμμετοχής. Εξέφρασε δε την πικρία του για το γεγονός ότι η πρόταση που είχε διατυπώσει σε σχέση με την εκλογική διαδικασία δεν έγινε αποδεκτή.

«Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα θέλαμε, θα θέλαμε να είχαμε μια ανοικτή ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα έδινε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να είναι παρούσα, αλλά έστω κι έτσι, πιστεύω ότι την Κυριακή θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν για το νέο φορέα, για το νέο κόμμα, για τη νέα προοδευτική παράταξη», τόνισε ο κ. Θοδωράκης.

Ολοκληρώνοντας τη βόλτα του στην πόλη των Χανίων όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες, πριν από την ομιλία του στο Καφέ Κήπος, ο υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς είπε ότι εισέπραξε την επιθυμία του κόσμου να ενισχύσει την προσπάθεια ανανέωσης του προοδευτικού χώρου.

«Είναι οι φίλοι μας που ψηφίζουν, δεν είναι μόνο τα μέλη των παλιών κομμάτων και ελπίζω ότι αυτοί οι φίλοι μας θα φανούν αρκετοί στο να ανατρέψουν τις πολιτικές των μηχανισμών και να κερδίσει μια νέα πρόταση που θα αλλάξει το χώρο και θα αλλάξει και την πατρίδα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι η ενότητα μπορεί να εξασφαλιστεί αν υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «εάν ψηφίσουν λίγοι, εάν είναι μια ασθενική διαδικασία τότε είναι λογικό να υπάρξουν γκρίνιες. Όχι από μένα βέβαια ,αλλά από τον κόσμο που θα ήθελε μια πιο μεγάλη, μια πιο δυνατή παράταξη. Γι' αυτό και ο λόγος που εγώ αγωνίστηκα για τη μεγάλη συμμετοχή, είναι για να νοιώσει ο πολίτης ότι μιλάμε για μια μεγάλη παράταξη και όχι για ένα κόμμα που είναι μονοψήφιο».

Στην ομιλία του στο καφέ του δημοτικού κήπου Χανίων ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς παράταξης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «πάση θυσία πρέπει να αποφευχθεί η ανάπτυξη του φαινομένου του εργαζόμενου φτωχού και μάλιστα, του νέου εργαζόμενου φτωχού».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News