default-image

Φίλαθλοι μαγειρεύουν για τους απλήρωτους παίκτες!

Ποδόσφαιρο
Φίλαθλοι μαγειρεύουν για τους απλήρωτους παίκτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παντού τα πάντα, όταν μια ομάδα είναι έξω τα απίστευτα έσοδα των λαμπερών διοργανώσεων, που δεν καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση, αλλά αντιθέτως "θεριεύουν" οικονομικά. Θα μπορούσαμε να το συναντήσουμε κάλλιστα στη χώρα μας, βλέποντας φιλάθλους να μαγειρεύουν για τους απλήρωτους παίκτες της ομάδας τους.

Συνέβη πολύ ανατολικά στη Ρωσία και δη στο Βλαδιβοστόκ, μίας πόλης με ...θέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, που είναι πολύ πιο εύκολο να πάνε στην Πιονγκγιάνγκ, το Πεκίνο ή την Σεούλ, αντί να βρεθούν στη Μόσχα, που βρίσκεται μακριά 9.000 χιλιόμετρα δυτικά.

    Αυτό ισχύει και για την ομάδα ποδοσφαίρου, που είναι αναγκασμένη να κάνει εκατοντάδες, χιλιάδες  χιλιόμετρα. Ενας λόγος ίσως αρκετός για να συμπαθήσει κάποιος την  τοπική ομάδα, Λουχ Ενερτζίγια. Αν μάλιστα κάποιος προσθέσει, ότι βρίσκεται κοντά στην πτώχευση, οι παίκτες δεν έχουν μισθό και υπάρχει διοίκηση από τον Ιούνιο, η συμπάθεια μεγαλώνει.

    Το Σάββατο οι παίκτες  μπήκαν στον αγώνα με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών για διαμαρτυρία, ενώ τη Δευτέρα δοκίμασαν μεγάλη έκπληξη, βλέποντας τους οπαδούς τους να μεταφέρουν από το σπίτι ...μαγειρεμένο φαγητό.

    Η Λουχ συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας και πριν από το τελευταίο παιχνίδι (1-1 με την Χίμκι), οι παίκτες εξήγησαν ότι συνεχίζουν να παίζουν μόνο από σεβασμό στους οπαδούς. Τη Δευτέρα μια ομάδα από τους φιλάθλους πήγαν στην προπόνηση, μεταφέροντας φαγητό. «Οι παίκτες δεν ήξεραν τίποτα», λέει οπαδός της ρωσικής ομάδας και συνέχισε: «όταν συνειδητοποίησαν τι κάναμε γι'αυτούς, έμειναν έκπληκτοι. Δεν είχα δει ποτέ μια τέτοια αντίδραση μπροστά σε μια μερίδα σούπας».

    Η κρίση του συλλόγου, διαπιστώθηκε από την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης, με αποτέλεσμα την μη καταβολή των μισθών. «Δεν μας πληρώνουν και μας αναγκάζουν να ξοδεύουμε τα χρήματά μας για φαγητό. Όταν το λεωφορείο χάλασε, έπρεπε να πάμε στην προπόνηση με ταξί, με δικά μας έξοδα. Ευτυχώς κάθε φορά που παίζουμε εκτός έδρας, τουλάχιστον υπάρχει η αντίπαλος ομάδα που μας δίνει φαγητό», είπε ο Μπαχσέφ. Ενας καλός λόγος που κάνει τα μακρινά ταξίδια της ομάδας, περισσότερο γλυκά...

Με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News