default-image

Η Κρήτη τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν στο Αρκάδι

Κρήτη
Η Κρήτη τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν στο Αρκάδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα διαχρονικά μηνύματα της Δημοκρατίας, της Ενότητας, της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης για την Ελευθερία για τις Αρχές και Αξίες, αναφέρθηκε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στο Ρέθυμνο και στο Αρκάδι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Ήρωες του ολοκαυτώματος στην Ιστορική Μονή.

Εκατόν πενήντα ένα (151) χρόνια από την ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου η θυσία των αγωνιστών τιμήθηκε από τον Κλήρο, τις Αρχές, την εκπαίδευση και το λαό με παρέλαση στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, δοξολογία, ομιλία στην Ιστορική Μονή του Αρκαδίου, απόδοση τιμών, επιμνημόσυνη δέηση, και κατάθεση στεφάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΕΙΠΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΡΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ

«Τα μηνύματα είναι διαχρονικά για ελευθερία, για αρχές, αξίες, Ενότητα, Αλληλεγγύη ,ιδανικά, για τα οποία σήμερα πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο. Αποτελεί μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών» δήλωσε στο Αρκάδι για την ιστορική επέτειο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Για την Περιφέρεια Κρήτης, όπως πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης, «η άσβεστη φλόγα του Αρκαδίου αποτελεί μια σπουδαία κληρονομιά. Το ιερό λάβαρο των Επαναστατών της Μονής μετατρέπεται σε σύμβολο αδιάκοπου αγώνα για ένα μέλλον καλύτερο. Η ιστορική πυριτιδαποθήκη αποτελεί για όλους μας, ένα ιερό και υπέρτατο θυσιαστήριο, μέσα από το οποίο μεγάλες αξίες και ιδανικά ταυτίστηκαν με το αδούλωτο πνεύμα του Κρητικού λαού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News