default-image

Η τρισέγγονη του Δαρβίνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πολιτισμός
Η τρισέγγονη του Δαρβίνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη "Δαρβινική Βραδιά" που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα είναι κεντρική ομιλήτρια η τρισέγγονη του Κάρολου Δαρβίνου, Ruth Padel.

Η "Δαρβινική Βραδιά" θα γίνει την Παρασκευή και εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση δεκαετίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στις σημερινές του εγκαταστάσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο ΜΦΙΚ.

Μια μέρα πριν, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει βραδιά ποίησης με τη διακεκριμένη Βρετανίδα ποιήτρια Ruth Padel. Η Ruth θα διαβάσει τα ποιήματά της στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και θα μιλήσει για το θέμα της μετανάστευσης την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία». Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη της Ελένης (Νέλας) Γιαννακοδήμου.

Η Ρουθ Πάντελ πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στα Αρχαία Ελληνικά και συμμετείχε στις ανασκαφές της Βρετανικής Σχολής στη Κνωσό και στη Μύρτο. Κατά την παραμονή της στο Ηράκλειο συμμετείχε στη χορωδία του Δήμου και έγραψε δύο βιβλία με θέμα την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Διετέλεσε καθηγήτρια φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου. Το βιβλίο της «Ο Δαρβίνος σε ποιήματα» σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Η κ. Padel θα μιλήσει για την προσωπική ζωή του Δαρβίνου και την επίδρασή του στη οικογένεια της. Η ομιλία της θα είναι στα Ελληνικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News