Ειδήσεις

Τουρισμός και… πρωτιά για το Ηράκλειο

Ολοένα και περισσότερες πρωτιές καταλαμβάνει η Κρήτη στον τομέα του τουρισμού, αφού όχι μόνο το Ηράκλειο κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου προορισμού στην Ευρώπη, αλλά και η κρουαζιέρα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, με τον κ. Φιλιππή να προβλέπει θετικό πρόσημο και για το 2018.

«Σε ανοδική τροχιά η κρουαζιέρα στο λιμάνι Ηρακλείου»

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, στο λιμάνι, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΛΗ για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και με την κρουαζιέρα να κινείται με θετικό πρόσημο μέχρι το τέλος του έτους αλλά και το 2018.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ, κ. Απόλλων Φιλιππή, στο Ράδιο 9,84, οι 131 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων του 2017 , για την επόμενη χρονιά ανέρχονται προς το παρόν στις 171 με περισσότερους από 300.000 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 5 προσεγγίσεις Homeport.

Ηράκλειο: Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός της Ευρώπης

11% περισσότερους τουρίστες, από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, υποδέχτηκε το Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor, της διεθνούς εταιρίας αναλύσεων και στατιστικών. Λόγω αυτής της ευχάριστης εξέλιξης, το νησί κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού του 2017 στην Ευρώπη!

Τα στοιχεία δημοσιεύονται στην βρετανική εφημερίδα Telegraph με τον αρθρογράφο να αναφέρει ότι το νησί έχει ακόμη ατμόσφαιρα «αρχαίας μεσογειακής πόλης» ενώ οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία του περπατώντας με τα πόδια. Στη δεύτερη θέση, με αύξηση 10%, εμφανίζεται η Αθήνα, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η τουρκική πόλη Αρτβίν, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άκαμψι, με αύξηση 9%.

Σύμφωνα με το reader.gr, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός είναι η Ντενπασάρ της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εν λόγω πόλη μπόρεσε να διπλασιάσει τους τουρίστες της μέσα σε μόλις μια χρονιά.

Σχόλια