default-image

Μ.Σταυριανουδάκης: Υπουργείο της τρόικας το Αγροτικής Ανάπτυξης

Κρήτη
Μ.Σταυριανουδάκης: Υπουργείο της τρόικας το Αγροτικής Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανχανιώτικη σύσκεψη τέλη του Νοέμβρη διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές στις επιδοτήσεις.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη η επόμενη συνάντηση στο Ηράκλειο.

17 του Δεκέμβρη η πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, οπότε και θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων τους.

Παράλληλα καλεί στις 9 του μήνα σε συλλαλητήριο στην πλατεία νέων Καταστημάτων τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων.

Ο παραγωγικός κόσμος διεκδικεί: 

· Κατάργηση των περικοπών στις επιδοτήσεις / ενισχύσεις , σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

· Ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Διαγραφή των τόκων και "κούρεμα" του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

 Σε έντονο ύφος η τοποθέτηση του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Μανούσου Σταυριανουδάκη, στο Ράδιο 9,84 για την ακολουθούμενη πολιτική και τα παιγνίδια στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και τη στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το οποίο είπε: ''Δεν είναι Υπουργείο των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά της τρόικα''.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News