default-image

Ένταση στην κινητοποίηση των νεφροπαθών Λασιθίου

Κρήτη
Ένταση στην κινητοποίηση των νεφροπαθών Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέλαβαν τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Άγιου Νικολάου οι νεφροπαθείς του νομού Λασιθίου, οι οποίοι - μεταξύ άλλων - ζητούν τη μεταστέγαση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Συγκεκριμένα, μεγάλη φαίνεται  να είναι η καθυστέρηση της μεταστέγασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το χώρο του Θεραπευτήριου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, στο χώρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ένταση επικράτησε με την άφιξη της διοικήτριας του Νοσοκομείου, κ. Μαρία Σπινθούρη, η οποία από την πλευρά της προχώρησε σε δεσμεύσεις.

Να σημειωθεί πως η κατάληψη πραγματοποιείται στη «σκιά» του θανάτου του πρώην προέδρου των νεφροπαθών, ο οποίος πέθανε μετά από ανακοπή, ενώ, όπως αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλαν οι νεφροπαθείς νομού Λασιθίου στην κ. Σπινθούρη και την κ. Μαυρομάτη:

«Ζήσαμε πρόσφατα το τραγικό περιστατικό της απώλειας της ζωής ενός νέου ανθρώπου μπροστά στα μάτια μας, κατά την ώρα της αιμοκάθαρσης παρά τις προσπάθειες του εφημερεύοντος γιατρού. Άραγε, πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να υλοποιηθεί η δέσμευση που έχει αναληφθεί επανειλημμένως απέναντι μας ότι η ΜΤΝ θα εγκατασταθεί στο φυσικό της χώρο σε συνθήκες σύγχρονες και αξιοπρεπείς, ώστε η αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών να είναι άμεση, ασφαλής και αποτελεσματική;».

Αναλυτικά η επιστολή:

"Για το Χρονίων Παθήσεων είμαστε παρείσακτοι και το Νοσοκομείο ανύπαρκτοι. Όλοι βρίσκονται λένε στο πλάι μας, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό" ανέφερε ο Νίκος Χριστοφακάκης, νεφροπαθής μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News