default-image

Η "καρδιά" του προσυνεδρίου της Ν.Δ "χτυπάει" στο Ηράκλειο

Κρήτη
Η "καρδιά" του προσυνεδρίου της Ν.Δ "χτυπάει" στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιχειρήσεις και η επανεκκίνηση της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο του 4ου κατά σειρά προσυνεδρίου της Ν.Δ. που φιλοξενείται σήμερα στο Ηράκλειο, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με κεντρικό οικοδεσπότη το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

Στη "γαλάζια" παράταξη, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο προσυνέδριο (όπως και σε όλη αυτή τη σειρά των προσυνεδριακών εκδηλώσεων ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις 16-17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα), προσδοκώντας σε μια εφ' όλης της ύλης κάλυψη του κεφαλαίου του επιχειρείν και της οικονομίας.

Μέσα από τις τέσσερις συνολικά θεματικές ενότητες που θα διεξαχθούν από δύο παράλληλα στο ξενοδοχείο "Candia Maris", αλλά ιδίως μέσα από την καινοτόμα διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων θα επιχειρηθεί να διαφωτιστεί κάθε πτυχή για το πώς μπορούμε να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο: στην επανεκκίνηση, δηλαδή, της οικονομίας μετά από τόσα χρόνια κρίσης και μνημονίων.

Αναλυτικότερα, στο Ηράκλειο θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Προσυνεδρίου "Για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας", που θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Candia Maris".

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την κεντρική ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του προσυνεδρίου:

1. Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια.

2. Ψηφιακή Οικονομία.

3. Ναυτιλία και Τουρισμός.

4. Νέα επιχειρηματικότητα και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Κορύφωση των προσυνεδριακών διαδικασιών θα είναι το 11ο Συνέδριο Αρχών & Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου Προσυνεδρίου:

14:30: Προσέλευση.

15:00-15:30: Έναρξη εργασιών από το γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην αίθουσα "Minos West".

15:30-17:00: "Βιομηχανία, εμπόριο και εξωστρέφεια: πλαίσιο φιλικό στις επενδύσεις", αίθουσα "Minos West".

15:30-17:00: "Ψηφιακή οικονομία: Πώς η τεχνολογία δημιουργεί νέες προοπτικές και ευκαιρίες;", αίθουσα "Pasiphae West".

17:00-17:30: Διάλειμμα.

17:30-19:00: «Ναυτιλία και τουρισμός. Αξιοποιώντας τα "δυνατά χαρτιά" της ελληνικής οικονομίας», αίθουσα "Minos West".

17:30-19:00: "Νέα επιχειρηματικότητα, Start-ups: Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα των Ελλήνων", αίθουσα "Pasiphae West".

19:00-19:30: Κλείσιμο εργασιών-ομιλία προέδρου Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Προσυνέδριο Θα εξελιχθεί στις τέσσερις ενότητες με τους παρακάτω τίτλους:

•      Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια:  Πλαίσιο φιλικό στις επενδύσεις

•      Ψηφιακή Οικονομία: Πώς η Τεχνολογία δημιουργεί νέες προοπτικές και ευκαιρίες

•      Ναυτιλία και Τουρισμός: Αξιοποιώντας τα δυνατά χαρτιά της Ελληνικής Οικονομίας

•      Νέα επιχειρηματικότητα - Startups: Απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα των Ελλήνων

Στην  πρώτη ενότητα με τίτλο Βιομηχανία, Εμπόριο και Εξωστρέφεια: Πλαίσιο φιλικό στις επενδύσεις έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν οι:

Αλέξης Μαρκαντωνάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Μύλοι Κρήτης Α.Ε., χημικός με εξειδίκευση στα τρόφιμα, μέλος της Ελληνικής Παραγωγής, ένα Συμβούλιο Βιομηχανιών για την ανάπτυξη.

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΧΗΜΙΚΗ Α.Ε., μιας εταιρείας διανομής χημικών προϊόντων και α' υλών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Χάρης Καββαδίας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Megaplast, μιας εταιρείας με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο της συσκευασίας προϊόντων.

Παράλληλα, στη δεύτερη ενότητα οι ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα της ψηφιακής οικονομίας και τη συνεισφορά του διαδικτύου στην εθνική οικονομία της χώρας μας. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:

Χάρης Καρώνης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού στην Ελλάδα.

Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος με έντονη δραστηριότητα στο χώρο των επιχειρηματικών συμμετοχών επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας.

Γιάννης Δοξαράς  ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  Warply, ενός ελληνικού startup που δραστηριοποιείται έντονα παγκοσμίως στον κλάδο του mobile marketing.

Στην τρίτη ενότητα θα αναπτυχθεί η ναυτιλία και ο τουρισμός, δύο κλάδοι στους οποίους μπορεί να στηριθεί η ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση από την οποία πλήττεται τα τελευταία χρόνια. Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Σύμπουρας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας.

Γιάννης Οικονόμου Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της Economou Hotels με σημαντική εμπειρία στο εξωτερικό  και ευρεία και μακρόχρονη ενασχόληση με τα κοινά του τουρισμού

Κωνσταντίνος Κλαδάκης, νομικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Orloff Spa Experts.

Παράλληλα θα αναπτυχθεί και η τελευταία ενότητα με θέμα τη νέα επιχειρηματικότητα. Οι ομιλητές είναι:

Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης βιοκαλλιεργητής ελαιόλαδου, μελιού και τσικουδιάς, βραβευμένος ως αγρότης της  χρονιάς 2017

Πάνος Ζαμάνης, επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων  

Μιχάλης Τσικνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Cosmos Sport, ιδρυτής του www.cosmossport.gr  βραβευμένο ως το καλύτερο online αθλητικό κατάστημα στην Ελλάδα.

Αλληλεπίδραση

Σημειώνεται ότι σε κάθε προσυνέδριο της Ν.Δ. πραγματοποιούνται 3 ή 4 διαδοχικές ή παράλληλες θεματικές συνεδριάσεις, με κάθε μία συνεδρίαση να καταπιάνεται με ένα επιμέρους πρόβλημα ή ζήτημα πολιτικής.

Η κάθε θεματική συνεδρίαση διαρκεί 90-120 λεπτά περίπου. Δεν περιορίζεται στις διαδοχικές τοποθετήσεις των ομιλητών, αλλά θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και το διάλογο. Συμμετέχουν ως ομιλητές και πρόσωπα με σημαντική γνώση και εμπειρία σε συγκεκριμένα ζητήματα: πρόσωπα από το χώρο της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της έρευνας, της Κοινωνίας των Πολιτών. Πρόσωπα διακεκριμένα στο χώρο τους, ανεξάρτητα από την προηγούμενη κομματική τους επιλογή.

Οι παρευρισκόμενοι έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις προς τους ομιλητές ή να κάνουν τις δικές τους σύντομες τοποθετήσεις (μέγιστος χρόνος τα 75 λεπτά).

Στη διάρκεια των θεματικών συνεδριάσεων οι παρευρισκόμενοι, αλλά και ενδιαφερόμενοι που παρακολουθούν τις διαδικασίες εξ αποστάσεως (μέσω live streaming) θα μπορούν να υποβάλλουν και ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές.

Κάλεσμα ΝΟΔΕ

Ενόψει του προσυνεδρίου, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κύρια θεματική του ενότητα αφορά στην επιχειρηματικότητα και την επανεκκίνηση της οικονομίας, και αποτελεί ένα από τα 7 προσυνέδρια που πραγματοποιούνται μέσω μιας νέας καινοτόμου διαδικασίας σε όλη την Ελλάδα. Η παρουσία του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ανοιχτές διεργασίες του προσυνεδρίου δυναμώνει το ρόλο και τη φωνή των συνέδρων, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις προς τους ομιλητές για τα καίρια οικονομικά θέματα που τους απασχολούν, ή να κάνουν σύντομες τοποθετήσεις».

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News