Ειδήσεις

Γαύδος: Βαριά ποινή στον πρώην ταμία για την υπεξαίρεση

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 14 ετών επέβαλλε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης στον Στ. Μπικογιαννάκη

Ένοχο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης τον πρώην ταμεία του δήμου Γαύδου Στέφανο Μπικογιαννάκη.

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, επτά αναβολές, και μια μακρά ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο πρώην ταμία ποινή ισόβιας κάθειρξης, επιπλέον δεκατέσσερα χρόνια και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ και παίρνει το δρόμο της προφυλάκισης.

Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον δεύτερο κατηγορούμενο, πρώην δήμαρχο Γαύδου Ευστράτιο Λαμπάκη ο οποίος απολογούμενος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες και ότι όλες οι πράξεις και τα έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο ο βασικός κατηγορούμενος είναι πλαστά.

Ικανοποιημένη εμφανίσθηκε η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου υποστηρίζοντας ότι έφτασε η στιγμή για να επανέλθει η κανονικότητα στο ακριτικό νησί ενώ τόνισε ότι εκκρεμεί η επιστροφή του ποσού που πρωτόδικα το δικαστήριο είχε επιδικάσει στον πρώην ταμία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ουδέποτε έκλεψε και ότι στο παρελθόν αναγκάστηκε να πει ψέματα περί εμπλοκής του με τοκογλύφους. Κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο Γαύδου, συγκατηγορούμενο του Ευστράτιο Λαμπάκη ότι ήταν εκείνος που του ζήτησε να πάρει την ευθύνη για το έλλειμα.

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του 1ου κατηγορουμένου για όλες τις κατηγορίες και την αθώωση του 2ου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια