default-image

Με τηλεφώνημα ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση στο σπίτι Αμίρ

Ελλάδα
Με τηλεφώνημα ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση στο σπίτι Αμίρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα περίεργο τηλεφώνημα δέχτηκε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση Κρυπτεία», που ανέφερε πως ένας «συναγωνιστής» της οργάνωσης πήρε μέρος στην επίθεση που έγινε στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε πέτρες στο δωμάτιο του μικρού Αφγανού.

Προειδοποίησε μάλιστα στο τηλεφώνημα του πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις σε μουσουλμάνουν, λέγοντας πως «θα χυθεί αίμα!». Σχετικά με το εάν η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά δεν δίστασε να πει πως ακόμα και μια από τις πέτρες σκότωνε τον 11χρονο, θα ήταν απλά «ένα μήνυμα».

«Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Ανάμεσα μας είναι στρατιωτικοί και πρώην στρατιωτικοί αλλά πάνω απ' όλα Έλληνες οικογενειάρχες και χριστιανοί. Θα ακούσετε ξανά από εμάς. Η επίθεση στον Αμίρ ήταν μόνο η αρχή», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο». Σε ερώτηση της εφημερίδας αν είναι νεοναζί, το μέλος της ομάδας «Κρυπτεία» το αρνήθηκε, προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτά έκανε ο Κολοκοτρώνης στους αλλόθρησκους»!

Αναφορικά με το εάν εντάσσονται σε κάποιο κόμμα απάντησε «δεν ανήκουμε πουθενά. Είμαστε αυτόνομη οργάνωση.

Να σημειώσουμε ότι μια ομάδα που επικαλείτο το ίδιο όνομα, Κρυπτείας, είχε τηλεφωνήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προειοδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας. Η απειλή είχε γίνει με αφορμή το συνέδριο «Αμφισβητούμενοι συνοριακοί τόποι: Διεθνικές Γεωγραφίες απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο».

Η επίθεση στο σπίτι του Αμίρ

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σπίτι του 11χρρονου στη Δάφνη, όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια πετώντας τα στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο Αμίρ. «Φοβήθηκα για τη ζωή του παιδιού και τη δική μου. Δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Άκουσα δυνατούς θορύβους και τα τζάμια να σπάνε. Έκανα ότι μπορούσα για να προστατέψω τον Αμίρ και καλούσα σε βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κατάθεση της στους Αξιωματικούς του τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, η μητέρα του 11χρονου Αμίρ, για την επίθεση που δέχτηκε η οικογένεια μέσα στο σπίτι της. «Την ώρα που κοιμόμουν άκουσα φασαρία. Σηκώθηκα αμέσως. Είδα τα τζάμια να σπάνε και να πέφτουν πέτρες μέσα» συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε από τους αρμόδιους αξιωματικούς αν το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε δεχθεί απειλές τόσο η ίδια όσο και το παιδί της σχετικά με την κλήρωση για να πάρει τη σημαίο ο Αμίρ, η απάντησή της ήταν αρνητική. «Μας πέταξαν μπουκάλια και πέτρες, ήταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας. Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι . Φοβήθηκα πάρα πολύ και εγώ και η οικογένειά μου», είχε δηλώσει στον «Ελεύθετο Τύπο» ο 11χρονος, Αμίρ. Η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να αναζητεί βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, στην προσπάθεια να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News