default-image

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Ήθελαν νεκρό οι δράστες

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Ήθελαν νεκρό οι δράστες

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις 20:00 κατά σκοπού της κλούβας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

Για «ανθρωποκτόνο πρόθεση» του δράστη έκαναν λόγο οι άνδρες των ΜΑΤ, ενώ όπως διαβίβασαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ είδαν τον άνδρα να τους πλησιαζει από την οδό Ζωοδόχου Πηγής έχοντας προτεταμένα το χέρι και πρόλαβαν να καλυφθούν με συνέπεια να αποφευχθεί ενδεχόμενος σοβαρός ή και θανάσιμος τραυματισμός τους.Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες πυροβόλησε εναντίον τους πέντε ή έξι φορές με πυροβόλο όπλο - πιθανότατα -  καλάσνικοφ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

«Στόχος ήταν οι αστυνομικοί και όχι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι βολές ήταν στο ύψος του κεφαλιού. Ουδείς μετά την επίθεση έδωσε εντολή να καταδιωχθούν οι δράστες» κατήγγειλε στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένης Πάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή, βρέθηκαν τρεις κάλυκες, ενώ δεν υπάρχει τραυματίας. Από την αυτοψία που διενεργήθηκε στο σημείο βρέθηκαν ίχνη από βολίδες στον στύλο ενός φωτεινού σηματοδότη, ένα κατάστημα ρούχων καθώς και ένα δέντρο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

Δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσα άτομα μετείχαν στην επίθεση. Οι άνδρες τον ΜΑΤ μίλησαν για έναν δράστη με σκούρα ρούχα ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο ένοπλος να πλαισιωνόταν από ομάδα υποστήριξης, καθώς σύμφωνα με μαρυτρία δεύτερου αστυνομικού ο δράστης διέφυγε με μοτοσυκλέτα, την οποία οδηγούσε συνεργός του. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δοθεί εντολή για εντολή για αναζητήσεις των δραστών ενώ ήδη υπάρχουν δύο ύποπτοι.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν το χώρο για να ερευνηθεί από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Εγκληματλογικών Ερευνών.

Αν και οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ακόμη δεν έχει διασαφηνιστεί αν αυτός ήταν ο στόχος του δράστη, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης της ένοπλης ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχε σημειωθεί στις 11 Ιανουαρίου του 2017, η οποία ενορχηστρώθηκε από την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η εν λόγω οργάνωση έχει πραγματοποιήσει τρία ακόμη χτυπήματα στο παρελθόν, ένα εκ των οποίων ήταν εναντίον της πρεσβείας της Γαλλίας, τον Νοέμβριο του 2016.

Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος καταδίκασε άμεσα την σημερινή επίθεση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει μάλιστα λόγο για «προβοκατόρικη επίθεση» έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Τόσκα ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ν. Τόσκας.  Ωστόσο, την παραίτηση του ζήτησαν σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κ.κ. Γιάννης Μανιάτης και Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News