default-image

Ο Ν.Τόσκας για την υπόθεση Λεμπιδάκη & την οδική ασφάλεια

Κρήτη
Ο Ν.Τόσκας για την υπόθεση Λεμπιδάκη & την οδική ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εξιχνίαση της απαγωγής Λεμπιδάκη και τη μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» της ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Τόσκας για την υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη, μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι είναι τώρα η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης.

«Η ελληνική Αστυνομία δουλεύει οργανωμένα και συστηματικά, με επίπεδο που θα ζήλευαν πολλές άλλες αστυνομίες. Η υπόθεση έληξε αναίμακτα, χωρίς να δοθούν λύτρα, παραδόθηκε σώος και χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό», είπε ο κ. Τόσκας.

Η Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να διαλευκάνει όλη την υπόθεση ακόμα και τις πτυχές που αφήνουν ερωτηματικά», τόνισε.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του και στα θέματα οδικής ασφάλειας καθώς τα αλλεπάλληλα τροχαία προβληματίζουν τις Αστυνομικές Αρχές, όπως τόνισε ο κ. Τόσκας

Μας διδάσκουν τα παιδιά

«Είμαστε ξεροκέφαλοι, μας διδάσκουν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας, τονίζοντας: «Τα παιδιά μας διδάσκουν με περισσότερη σοφία, παίρνουμε τα μηνύματα των παιδιών. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε είναι τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τον άλλο οδηγό απέναντί μας», είπε.

«Βέβαια οι κανόνες και ο έλεγχος από πλευράς αστυνομίας είναι το ένα θέμα, το άλλο είναι η δική μας παιδεία και κουλτούρα», τόνισε ο υπουργός.

Ελλείψεις στον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ

Απαντώντας στο ερώτημα για τις μεγάλες ελλείψεις των αστυνομικών σε εξοπλισμό, περιπολικά, ακόμα και την κακή ποιότητα των ελαστικών ο υπουργός τόνισε πως «από το 2004, ο εξοπλισμός δυστυχώς, έχει μείνει πίσω. Ένας μικρός μόνο αριθμός αυτοκινήτων είχε αγοραστεί», είπε.

Κλείνοντας ανακοίνωσε πως «τώρα γίνονται κάποιες προσπάθειες και έχει υπογραφή σύμβαση για τετρακόσια οχήματα».   

Εγκαίνεια της έκθεσης για την οδική ασφάλεια

Υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», την οποία διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα» πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.

Το «παρών», στην έκθεση έδωσαν επίσης ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο γενικός διευθυντής της «Συμμαχία για την Ελλάδα», Γεώργιος Καλούδης.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο, από 7 έως 24 Νοεμβρίου και στα Χανιά από 28 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις παιδικές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα από τις συγκεκριμένες διοργανώσεις έχουν ενημερωθεί και εκπαιδευτεί σε θέματα οδικής ασφάλειας πάνω από 26.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΕΚΘΕΣΗ Ο ΤΟΣΚΑΣ

Η έκθεση «ταξιδεύει» στο νησί της Κρήτης, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά, αλλά και γονείς, να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σχετικά με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Αρχικά, θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο, στο "Συνεδριακό Κέντρο Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας" (Λεωφόρος Ικάρου 5), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-21:00, από 7 έως 24 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, η έκθεση θα μεταφερθεί στα Χανιά, σε χώρο που παραχωρεί το "Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου" (Μεγάλο Αρσενάλι, Ακτή Ενώσεως & πλατεία Κατεχάκη), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-21:00, από 28 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου. Στα Χανιά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News