default-image

30 χρόνια πρωτοπορίας για το Τμήμα Ψυχολογίας (photos)

Ελλάδα
30 χρόνια πρωτοπορίας για το Τμήμα Ψυχολογίας (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο στην ίδρυσή του πανελλαδικά και εξακολουθεί να πρωτοπορεί! Ο λόγος για το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο που συνεχώς εμπλουτίζεται στο πρόγραμμά του, αυξάνοντας την ήδη υψηλή ανταγωνιστικότητα του.

Το τμήμα περνά σε νέα εποχή με τη συνεργασία του σε μεταπτυχιακό επίπεδο με το τμήμα Ιατρικής στο Ηράκλειο, ενώ πάντα στηρίζει την κοινωνία του Ρεθύμνου με τη δράση του σε σημαντικά γεγονότα που κλόνισαν τον τόπο.

30 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που για πρώτη φορά λειτούργησε στην Ελλάδα τμήμα ψυχολογίας σε ΑΕΙ και είναι αυτό του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Οι απόφοιτοι έφτασαν τους 1.900, κάποιοι εξ αυτών διαπρέπουν διεθνώς, όπως εξηγεί ο Ηλίας Οικονόμου, επίκουρος καθηγητής στο εν λόγω τμήμα και έδωσαν το "παρών" στην επετειακή εκδήλωση.

Η Ζωή Κουρτζή και ο Ηλίας Τσακανίκος, διδάσκοντες στο πανεπιστήμιο του Cambridge και του Roehampton, αντίστοιχα, αναπολούν τα φοιτητικά τους χρόνια στο Ρέθυμνο και χαίρονται που πια υποδέχονται στη Βρετανία φοιτητές του τμήματος στο Ρέθυμνο.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, υπογράμμισε ότι το τμήμα ψυχολογίας έχει λάβει δεσπόζουσα πανεπιστημιακή θέση με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας να έχουν ζήτηση στο ζενίθ.

Στο Ρέθυμνο μάλιστα έχει βοηθήσει την κοινωνία έμπρακτα σε υποθέσεις, όπως αυτή του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη και του ΣΑΟΡ, αλλά και συνεχώς ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό ως προς την κατάχρηση αλκοόλ, τσιγάρου και λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στόχος για το μέλλον είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των σπουδών που προσφέρει το προπτυχιακό τμήμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, Γιώργο Παναγή.

Εξάλλου, οι προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα είναι αναλυτικότερες και αρκετά εμβριθείς σε σχέση με το εξωτερικό, ενώ ο Θοδωρής Γιοβαζολιάς, αναπληρωτής καθηγητής, ψυχολογίας, εξηγεί ότι, ακόμα όμως και οι μεταπτυχιακές σπουδές που υπολείπονται σε σχέση με το εξωτερικό, πλέον αναβαθμίζονται με τη συνεργασία σχολών του Ρεθύμνου με αυτές του Ηρακλείου, όπως πχ ανάμεσα στην Ιατρική και την Ψυχολογία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News