default-image

Βαριές ποινές για τα 4800 δενδρύλλια

Κρήτη
Βαριές ποινές για τα 4800 δενδρύλλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βαριές» ποινές επιφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στους δύο Κρητικούς που δικάζονταν σήμερα Δευτέρα (6/11) για τη χασισοφυτεία μαμούθ με τα 4800 δενδρύλλια που είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς τον Σεπτέμβριο του 2016, στο Αντισκάρι της Μεσσαράς.

Ειδικότερα, ο 41χρονος ιδιοκτήτης του επίμαχου θερμοκηπίου, ο οποίος είχε προφυλακιστεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 20 ετών και 8 μηνών. Εξάλλου, του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ωστόσο δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Ο έτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 22 ετών, κρίθηκε επίσης ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών, κατά πλειοψηφία (2-1), αφού ο ένας εκ των δικαστών είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στη διακίνηση.  Τελικά καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 20000 ευρώ.

Εξάλλου, του αναγνωρίστηκε από την Έδρα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ -σε αντίθεση με το συγκατηγορούμενό του- δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Με λίγα λόγια, ο 22χρονος (ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί), παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

"Μίλησε" κι έδωσε 2 ονόματα ο 41χρονος

Πάντως, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, είχαμε απρόσμενες εξελίξεις: Κι αυτό, καθώς ο 41χρονος κατηγορούμενος αποφάσισε να «μιλήσει», κατονομάζοντας δύο άτομα, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι -σύμφωνα με τον ίδιο- , εμπλέκονταν και οι ίδιοι στην υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News