default-image

«Κόντρα» Πολάκη και γιατρών για τα «φακελάκια»

Ελλάδα
«Κόντρα» Πολάκη και γιατρών για τα «φακελάκια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν "φακελάκια" και καλεί τον αναπληρωτή υπουργό να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει ο ΙΣΑ, "οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας".

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ανέφερε ότι "το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα. Το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσεις και το 20% δεν θα αγγίξουν τον ασθενή αν δεν πάρουν χρήματα» και σημείωσε ότι «για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή θεσπίσαμε τη λίστα χειρουργείου, η οποία λειτουργεί σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία».

Ο ΙΣΑ ζητά ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας "για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις και έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει".

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Ζητά να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων. "Ωστόσο δεν θα επιτρέψει να δυσφημείται άδικα το ιατρικό σώμα που δίνει καθημερινά μάχη για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News