default-image

Η πιο γλυκιά γιορτή για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού

Κρήτη
Η πιο γλυκιά γιορτή για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια γιορτή στο κέντρο του Ηρακλείου στήθηκε και φέτος στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού από την  εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης  του θηλασμού και της μητρότητας αλλά και τον  Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος.

Μια ευκαιρία όπως την αποκάλεσαν, ο θηλασμός να πάψει να έχει την εικόνα των περασμένων χρόνων και να αποκτήσει την θέση που πρέπει να έχει στη ζωή μιας γυναίκας, ή και ενός ζευγαριού που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, που όπως λένε δεν έχει εκτός από την αγάπη των γονιών του να πάρει κάτι σπουδαιότερο από τον μητρικό θηλασμό.

Γυναίκες όλων των ηλικιών, με τις οικογένειές τους έσπευσαν να συμμετέχουν στη γιορτή που κάθε χρόνο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με υποψήφιες μαμάδες, αλλά γυναίκες που θηλάζουν αυτή την περίοδο τα παιδιά τους, αυτές που κάποτε τα θήλασαν, αυτές που κάποια στιγμή επιθυμούν να θηλάσουν και όλες μαζί να στείλουν το μήνυμα για το πόσο σημαντική προσπάθεια πρόκειται όχι μόνο για τα μικρά τους, αλλά και για τις ίδιες και το δεσμό που θα αναπτυχθεί.

Η εκδήλωση στην οποία ενεργό  ρόλο είχαν και οι μπαμπάδες, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και περιελάμβανε δράσεις για τις μητέρες και τα παιδιά τους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποιες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης, συμμετέχοντας σε μια γιορτή χαράς όπως είπαν, όπως αυτή που δίνει στην κάθε γυναίκα  ο μητρικός θηλασμός.

Όπως άλλωστε αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση τους :

Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες της πόλης μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία.

Στόχος μας είναι η πόλη μας να αποτελέσει μια πόλη υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News