Ειδήσεις

Λαμπρή υποδοχή των Αθηναίων στην Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου

Στιγμές συγκίνησης, αγιορείτικης κατάνυξης και βαθιάς ευλάβειας, έζησαν το απόγευμα της Παρασκευής εκατοντάδες Αθηναίοι που παρέστησαν στην τελετή υποδοχής ενός από τα πολυτιμότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας, την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου που εδώ και αιώνες φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος.

Αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, μικρά παιδιά να κρατούν αναμμένες λαμπάδες κι όλοι οι Ιερείς της μητρόπολης παρατεταμένοι στα δυο άκρα της διαδρομής που ακολούθησε η πομπή, λάμπρυναν την  τελετή της υποδοχής στο πάνσεπτο πρόσωπο της Θεοτόκου που τόσο ευλαβείτο ο λαός.

Την Αγία Ζώνη της Παναγίας  κόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο οποίος την παρέδωσε στα χέρια του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. Παρών ήταν και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ακολούθησε Λιτανεία ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων, όπου θα παραμείνει έως τις 13 Νοεμβρίου.

Πιστοί κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης έσπευσαν από κάθε γωνιά της Αττικής γης για να εκπληρώσουν ένα τάμα στην Παναγία, να προσκυνήσουν το Ιερό Θυσαύρισμα  και να ζητήσουν τις πρεσβείες της για κάθε πρόβλημα που τους αποσχολεί.

Η Αγία Ζώνη έχει κάνει πολλά θαύματα, ζητήστε της βοήθεια της, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος Εφραίμ που τιμά ιδιαιτέρως το σημαντικότερο κειμήλιο της Μονής που ηγείται.

Με λόγια αγάπης και θαυμασμού για τη Μονή Βατοπαιδίου και προσωπικά για τον Ηγούμενο Εφραίμ μίλησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Εφραίμ για τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη μητρόπολη του αναφέρθηκε στο συμβολή της Αγιορείτικης Μονής στην Ορθοδοξία.

Καθημερινά θα τελούνται οι Θείες Λειτουργίες και Παρακλήσεις.

Πηγή: vimaorhtodoxias.gr

Σχόλια