default-image

Αίγυπτος: Σαπίζει στη φυλακή γιατί είχε παυσίπονα μαζί της

Κόσμος
Αίγυπτος: Σαπίζει στη φυλακή γιατί είχε παυσίπονα μαζί της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή έριξαν οι αιγυπτιακές αρχές μια Βρετανίδα που μετέφερε παυσίπονα κατά την άφιξή της στη χώρα.

Η Λώρα Πλάμερ συνελήφθη όταν βρέθηκαν στη βαλίτσα της 290 παυσίπονα χάπια τραμαδόλης (ενός οπιοειδούς αναλγητικού) και χάπια ναπροξένης (ενός μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου), που προορίζονταν για τον σύζυγό της, ο οποίος υποφέρει από οσφυαλγία.

Οι υπεύθυνοι ζήτησαν από την 33χρονη υπάλληλο καταστήματος να υπογράψει -όπως και έκανε- μια δήλωση 38 σελίδων στα Αραβικά. Η Βρετανίδα πίστευε ότι στη συνέχεια θα μπορούσε να φύγει από το αεροδρόμιο και να πάει στην Ερυθρά Θάλασσα για τις διακοπές της, αλλά οι αρχές την έριξαν σ' ένα κατάμεστο κελί με άλλες 25 γυναίκες, όπου παραμένει εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Η τραμαδόλη είναι νόμιμη στη Βρετανία, αλλά απαιτείται συνταγογράφηση. Είναι όμως παράνομη στην Αίγυπτο καθώς χρησιμοποιείται από χρήστες ηρωίνης ως υποκατάστατο.

Η Πλάμερ επισκέπτεται δύο με τέσσερις φορές το χρόνο τον Αιγύπτιο σύζυγό της, που υποφέρει από πόνους στη μέση μετά από ένα ατύχημα.

Η οικογένεια της πιστεύει ότι η 33χρονη κρατείται ως ύποπτη για διακίνηση ναρκωτικών. Τους είπαν μάλιστα ότι απειλείται με 25ετή κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης, ενώ ένας δικηγόρος ανέφερε ακόμη και την περίπτωση να της επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

«Δεν είχε ιδέα ότι κάνει κάτι λάθος», είπε η μητέρα της Ρομπέρτα. «Είχε βάλει τα παυσίπονα πάνω πάνω στη βαλίτσα, δεν τα έκρυβε.»

Μετά τη σύλληψή της η Πλάμερ έστειλε μήνυμα στον πατέρα της, Νέβιλ επισημαίνοντας: «Έχω πρόβλημα και χρειάζομαι τη βοήθειά σου». Αλλά όταν εκείνος προσπάθησε να της απαντήσει, το μήνυμά του δεν έφθασε, γιατί της είχαν κλείσει το κινητό. Ο πατέρας έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής πάνω από 11.000 ευρώ για νομικά έξοδα.

Η μητέρα κι οι αδελφές της πήγαν στην Αίγυπτο για να δουν τη Λώρα μετά τη σύλληψή της στις 9 Οκτωβρίου. «Λένε ότι δεν την αναγνωρίζουν», είπε ο αδελφός της Τζέιμς. «Είναι σαν ζόμπι».

Από το άγχος έχουν αρχίσει να πέφτουν τα μαλλιά της κι οι δικοί της αμφιβάλλουν αν θα τα καταφέρει. «Δεν νομίζω ότι είναι αρκετά σκληρή για να επιβιώσει. Έχει φοβία να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες άλλων, πόσο μάλλον να κοιμάται στο ίδιο πάτωμα με τόσα άτομα... Είναι τρομερό για τη Λώρα», πρόσθεσε ο αδελφός της.

Η Βρετανίδα θα επιστρέψει στο δικαστήριο την ερχόμενη Πέμπτη για την τρίτη ακρόασή της. Σε προηγούμενη επίσκεψή της στο δικαστήριο φορούσε χειροπέδες και τη φρουρούσε ένας αστυνομικός οπλισμένος με αυτόματο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News