Ειδήσεις

Τσεκάρουν βιβλιάρια υγείας στα σχολεία για την ιλαρά

Ενημερωτικά ήδη έχουν ξεκινήσει να φτάνουν μέσω των σχολείων στους γονείς, που θα πρέπει να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους στο σχολείο.

Με μια δράση που φτάνει ήδη με τη μορφή ενημέρωσης στους γονείς των μαθητών της Κρήτης μέσα από τα σχολεία, επιχειρείται να μπει "φρένο" στην αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς που παρατηρούνται πανελλαδικά.

Είναι επί της ουσίας μια πρωτοβουλία της περιφέρειας Κρήτης, της υγειονομικής περιφέρειας, της παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ αλλά και της περιφερειακής εκπαίδευσης Κρήτης, να καταγράψουν την εικόνα των ανεμβολίαστων παιδιών μέσα στα σχολεία και να εφιστήσουν εν συνεχεία την προσοχή των γονέων.

Τα ενημερωτικά ήδη έχουν ξεκινήσει να φτάνουν μέσω των σχολείων στους γονείς, που θα πρέπει να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους στο σχολείο.

Η διαδικασία επικεντρώνεται όχι μόνο στην πρωτοβάθμια αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού τέτοιες επιστολές θα μοιραστούν σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια αλλά και λύκεια, με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης, αλλά ακόμη και τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβολιασμούς που θα πραγματοποιηθούν εφόσον ο αριθμός απαιτήσει κάτι τέτοιο και όχι απλά την ενημέρωση των γονιών για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών τους.

Πάντως σε μια συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων  ανεμβολίαστων παιδιών όπως τόνισαν οι γνωρίζοντες, σημαντικότερο ρόλο μάλλον έχει  η πλημμελής αντιμετώπιση των εμβολίων από τους γονείς και λιγότερο κάποια εντοπισμένη τάση υπέρ του λεγόμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος ή και η οικονομική κρίση, αφού όπως τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος τα εμβόλια διατίθενται δωρεάν.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια