default-image

Ασυνείδητοι πετούν σκουπίδια μέσα στους κάδους για καπάκια

Κρήτη
Ασυνείδητοι πετούν σκουπίδια μέσα στους κάδους για καπάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και τρία χρόνια η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι σχετικά με τα καπάκια μπουκαλιών έχει γίνει αποδεκτή με θέρμη από τους πολίτες του Ηρακλείου. Το ενδιαφέρον όλων αναφορικά με τα σημεία συλλογής για τα καπάκια παρέμεινε αμείωτο.

Έτσι οι Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι σε συνεργασία με τον δήμο Ηρακλείου τοποθέτησαν ειδικούς κάδους συγκέντρωσης για πλαστικά πώματα σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης.

Κι όμως κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας γεμίζουν καθημερινά αυτούς τους κάδους με υπολείμματα σκουπιδιών και τροφών. Λόγω άγνοιας ή απλής αμεριμνησίας αρκετός κόσμος βλέπει κάδους και χωρίς να το πολυσκεφτεί πετάει μέσα ό,τι περιττό κρατάει στα χέρια του εκείνη τη στιγμή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 1.750 ΚΙΛΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ωστόσο, χρειάζονται να αφιερώσουμε μόνο μερικά δευτερόλεπτα ώστε να διαβάσουμε τις οδηγίες που είναι γραμμένες έξω από κάθε κάδο ώστε να ενημερωθούμε περί τίνος πρόκειται.

Είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με κέφι και μεράκι λίγων νέων ανθρώπων και έγινε αποδεκτή με θέρμη και τη συμμετοχή όλων μας να τη διαφυλάξουμε ώστε να έχει μέλλον.

Η σωστή ενημέρωση, είτε με τη φυσική μας παρουσία είτε από στόμα σε στόμα, μπορεί να στέψει με επιτυχία μια προσπάθεια που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν αυτές τις πρώτες μέρες του εγχειρήματος, ήδη έχουν συγκεντρωθεί 50 κιλά με πλαστικά πώματα!

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν πιλοτικά οι πρώτοι 4 κάδοι με το ειδικό στόμιο, είναι τα εξής:

• Έξω από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (στη γωνία με την οδό Δαιδάλου)

• Στην οδό Αγίου Τίτου (πίσω από το Δημαρχείο)

• Στην οδό 25ης Αυγούστου (λίγο πριν και λίγο μετά από την Τράπεζα της Ελλάδας)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News