Ειδήσεις

«Έφυγε» ο ήρωας της Μάχης της Κρήτης, Νίκος Κοπάσης

"Έφυγε" ο μοναδικός εν ζωή έφεδρος αξιωματικός που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης - Πήγε να "βρει" το φίλο του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Σήμερα και ενώ είχε συμπληρώσει το 100ο έτος της ηλικίας του, έφυγε από τη ζωή ο ήρωας της Μάχης της Κρήτης, Νίκος Κοπάσης, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρη την Κρήτη.

Θλίψη και στον ΟΑΚ

Στο πένθος έχει βυθιστεί και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, καθώς ο γιος του Νίκου Κοπάση, Λευτέρης, ήταν για χρόνια διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ).

Ποιος ήταν ο Νίκος Κοπάσης;

Στα 100 του, πλέον, χρόνια, ο Νίκος Κοπάσης αποτελούσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Κρήτης, καθώς ήταν ο μοναδικός εν ζωή έφεδρος αξιωματικός που πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Νίκος Κοπάσης συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τη ζώσα ιστορία του τόπου μας. Είχε πολεμήσει ηρωικά στη μάχη του Σταυρωμένου Ρεθύμνου και τον περασμένο Ιούνιο τιμήθηκε από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μανούσο Παραγιουδάκη, σε εκδήλωση στο Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝ ΖΩΗ ΕΦΕΔΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πήγε να «βρει» το φίλο του

Για 71 ολόκληρα χρόνια, μία στενή φιλία συνέδεε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με το Νίκο Κοπάση.

Μάλιστα, στα 100 του χρόνια, ο Κοπάσης, παραβρέθηκε στην κηδεία του Κρητικού πολιτικού, για να του πει το τελευταίο αντίο.

Δείτε τι δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV:

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΟΠΑΣΗΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1946

Σχόλια