Ειδήσεις

Κατηγορίες για ψευδομάρτυρες & ένταση στη δίκη του Πρ. Ηλία

Ούτε και χθες έλειψαν οι εντάσεις κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία – Ποιοι κατέθεσαν;

Στις 13 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη για το διπλό μακελειό που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, μετά τη σημερινή διακοπή. Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με την κατάθεση μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν την Παρασκευή, ήταν και κάτοικος του χωριού, ο οποίος υποστήριξε ότι είδε τον δεύτερο κατηγορούμενο (σ.σ. τον αδερφό του κρεοπώλη) να πυροβολεί με μακρύκαννο όπλο προς το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιάννης Ξυδάκης (σ.σ. πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη).

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν από την Έδρα, ήταν μεταξύ άλλων και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και συγγενής του Πρίαμου Ξυδάκη, Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν αυτός ο οποίος παρέλαβε το αυτοκίνητο του θείου του, Γιάννη Ξυδάκη , το οποίο ήταν παρατημένο μετά την δολοφονική επίθεση που φέρεται να δέχτηκε ο τελευταίος. Όπως κατέθεσε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, παρέλαβε το αμάξι, το οποίο άφησε τελικά στο σπίτι του θείου του.

Και στη σημερινή συνεδρίαση, πάντως, δεν έλειψαν οι στιγμές μεγάλης έντασης. Τέτοιες εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στον Πρίαμο Ιερωνυμάκη.

Η κατάσταση, ωστόσο, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης χτύπησε «κόκκινο» όταν ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης μίλησε απαξιωτικά για έναν εκ των μαρτύρων που είχαν καταθέσει νωρίτερα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση, του Πρίαμου Ιερωνυμάκη.

"Ψευδομάρτυρες κατηγορίας"

Στο μεταξύ, με δήλωσή του στο neakriti.gr και την εφημερίδα "Νέα Κρήτη", ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιώργος Στειακάκης έκανε λόγο για "ψευδομάρτυρες κατηγορίας", συμπληρώνοντας ότι ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε πρωτόδικα, άδικα, σε ισόβια επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό του, αλλά και το παιδί του, αφού πρώτα "είχαν πυροβοληθεί 11 φορές".

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την πορεία της υπόθεσης. Έχει ήδη καταφανεί  από τη θλιβερή παρέλαση συγγενών και φίλων ψευδομαρτύρων κατηγορίας ότι τα γεγονότα είναι ακριβώς αντίθετα από ότι αρχικά, ενορχηστρωμένα, εμφανίστηκαν. Όπως δηλώσαμε και πριν την έναρξη της παρούσας δίκης, η αλήθεια είναι δύσκολο να αποκρυφτεί για πολύ καιρό και κάποια στιγμή αποκαλύπτεται.

Ένας άνθρωπος καταδικάστηκε πρωτόδικα, άδικα, σε ισόβια κάθειρξη επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό του και το παιδί του που είχαν πυροβοληθεί 11 φορές και είχαν τραυματιστεί πριν ο ίδιος πυροβολήσει μια και μοναδική, αλλά μοιραία για όλους, φορά. Η άλλη λύση ήταν να πεθάνει αδιαμαρτύρητα. Όμως, αφού έζησε, το δικαστήριο θα κρίνει για την ενοχή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στειακάκης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια