default-image

Αποζημιώσεις αλλά χωρίς… χρονοδιάγραμμα υποσχέθηκε ο Καπάκης

Κρήτη
Αποζημιώσεις αλλά χωρίς… χρονοδιάγραμμα υποσχέθηκε ο Καπάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχολόγια και δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα μοίρασε από το Πέραμα Μυλοποτάμου ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στους πλημμυροπαθείς των Χανίων, αφού ναι μεν κήρυξε ο ίδιος περιοχές του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η γραφειοκρατία σε Ελλάδα και Ε.Ε. θα καθυστερήσει την αποζημίωση των πληγέντων που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν λάβει αποζημίωση ακόμη και για περυσινές φυσικές καταστροφές.

Με τις καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία στα Χανιά να αποτιμώνται σε δυσθεώρητα ύψη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, κκ. Βαγιωνάκη και Μπαλωμενάκη να έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση στη βουλή, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, Γιάννης Καπάκης σε δηλώσεις του από το Πέραμα Μυλοποτάμου, δεν προσέφερε παρά μόνο διαβεβαιώσεις, ότι θα αποζημιωθούν μεν οι πληγέντες κάτοικοι, χωρίς όμως κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Δεν αποκλείεται να διεκδικηθούν αποζημιώσεις και από ευρωπαϊκούς πόρους, αφού η ζημιά στο τοπικό ΑΕΠ φαίνεται να είναι δυσβάσταχτη για την ελληνική οικονομία, η γραφειοκρατία ωστόσο εντός και εκτός των τειχών, θα καθυστερήσει την οικονομική στήριξη στους πληγέντες, επιτείνοντας την αγωνία τους, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις ακόμη δεν έχουν λάβει κάποια αποζημίωση από περυσινές φυσικές καταστροφές.

Αν μη τι άλλο, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, παραδέχεται ότι ο ίδιος κήρυξε περιοχές των Χανίων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως και ότι θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την οικονομική στήριξη των πληγέντων.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News