Ειδήσεις

Κλειστά τα μαγαζιά σήμερα - βγαίνουν για ελέγχους στην αγορά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, τονίζει ότι το άνοιγμα και η λειτουργία των καταστημάτων απαγορεύεται, με τους ελέγχους να είναι αυστηροί.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Κυριακή τα καταστήματα, όπως αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και σε αντίθεση με την Πανελλαδική απόφαση για την κανονική λειτουργία των καταστημάτων.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος, τονίζει ότι το άνοιγμα και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου απαγορεύεται, με τους ελέγχους μάλιστα να είναι αυστηροί.

Επίσης στην 24ωρη σημερινή Πανελλαδική απεργία στο χώρο του εμπορίου θα συμμετάσχει και το Σωματείο Εμποροϋπαλληλων & Υπαλληλων Ιδιωτικων Επιχειρήσεων Ανατολική Κρήτης, με τα καταστήματα να είναι κλειστά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας των δανειστών απέναντι στους ήδη εξαθλιωμένους εργαζόμενους της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η λειτουργία των καταστημάτων στις 5/11/2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

 Είναι εμφανές ότι, οι γνωστοί υποστηρικτές της τρόικας, με την ανοχή της Κυβέρνησης, βάζουν πλάτη υπέρ των μεγάλων εμπορικών ομίλων, των πολυεθνικών και των malls, προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Φτάνει πια!

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα υπερασπίσουν με κάθε μέσω και κάθε τρόπο την Κυριακάτικη Αργία!

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους Εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν  δυναμικά  το  παρόν στην Πανελλαδική  Απεργία της 5ης Νοεμβρίου 2017.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΡΓΙΑ, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το εμπόριο."

Ταυτόχρονα, ο κ. Κουμαντάκης επιμένει στο ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις το Νοέμβριο και δηλώνει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr: «Δεν ισχύουν εκπτώσεις, μόνο προσφορές τις οποίες αποφασίζει κάθε κατάστημα χωριστά».

Σε ισχύ και το ωράριο των καταστημάτων για τη χειμερινη περίοδο

Επίσης λόγω αλλαγής της ώρας και της μετάβασης από θερινή σε χειμερινή , μεταβάλλεται και το ωράριο των καταστημάτων, το οποίο ισχύει από ήδη από την 1η Νοεμβρίου.

Το νέο ωράριο είναι το εξής:

Δευτέρα

9.00 - 3.00

Απόγευμα : Κλειστά

Τρίτη

9.00 - 2.00

5.00 - 9.00

Τετάρτη

9.00 - 3.00

Απόγευμα: Κλειστά

Πέμπτη

9.00 - 2.00

5.00 - 9.00

Παρασκευή

9.00 - 2.00

5.00 - 9.00

Σάββατο

9.00 - 3.00

Απόγευμα κλειστά

Κυριακή

Κλειστά

Σχόλια