Ειδήσεις

Βρέφη και μαμάδες γιορτάζουν το θηλασμό

Γιορτάζουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2017, στην καρδιά της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας (Νομαρχία Ηρακλείου).

Η ομάδα "Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας", με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece, διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά μία γιορτή για τον θηλασμό με σκοπό την υποστήριξη, την ενημέρωση και την εξοικείωση με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού*, η εθελοντική ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης «Ηράκλειο: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» ( https://www.facebook.com/groups/Irakleio.bfm/ ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, διοργανώνει σήμερα από τις 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ., μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, θα καταμετρηθούν όλες οι θηλάζουσες μητέρες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση!

Σε αυτή τη γιορτή  δίνεται η αφορμή σε  μητέρες της πόλης  να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία.

Στόχος  είναι η πόλη  να αποτελέσει μια πόλη υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος λένε τα μέλη της ομάδας, απευθυνόμενα σε μητέρες θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό ή θέλετε να ενημερωθείτε.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2017, στην καρδιά της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας (Νομαρχία Ηρακλείου).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν διασκεδαστές οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους απο τις 11:00 π.μ. εως και τις 2:00 μ.μ.

Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα συζητήσουμε με τη Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League International, Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη και θα γνωριστούμε από κοντά!

2017: η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) και στοχεύει στο να εργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 και στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου,  από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες.

Η δράση εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 η Σύμβουλος Θηλασμού στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος Βίκυ Μπαζούλα, ενημέρωσε πως στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Σχόλια