default-image

Στο Ηράκλειο για να δικαστεί ο Ηλίας Κασιδιάρης

Κρήτη
Στο Ηράκλειο για να δικαστεί ο Ηλίας Κασιδιάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθεται σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής δικάζεται για τις απειλές και τις προσβολές που είχε ξεστομίσει κατά αξιωματικών της Αστυνομίας το Νοέμβριο του 2012 στη Χερσόνησο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του.

Πρόκειται για την περίφημη πλέον εκδήλωση, κατά την οποία το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε ξεδιπλώσει μια σημαία με τον αναδυόμενο φοίνικα της απριλιανής δικτατορίας, προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς του κόμματος που είχαν μεταβεί στο ξενοδοχείο όπου έλαβε χώρα η συγκέντρωση.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 200 αντιφασίστες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο, ωστόσο η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στην περιοχή απέτρεψε τις δύο πλευρές να έρθουν στα χέρια.

Παρά το ότι η εκδήλωση του κόμματός του πραγματοποιείται κανονικά, ο Κασιδιάρης παρουσιάστηκε εξοργισμένος ενώπιον των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., απειλώντας και βρίζοντας αξιωματικούς της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

«Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς», ήταν μία από τις φράσεις του Κασιδιάρη, ο οποίος φέρεται να είχε εξοργιστεί επειδή η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψε στον ίδιο και σε οπαδούς της Χ.Α. να κινηθούν εναντίον των αντιφασιστών, αλλά και επειδή δεν προχώρησαν σε συλλήψεις υπόπτων για τις φθορές που υπέστη όχημα του Λιμενικού πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News