default-image

«Λύγισε» η μητέρα του Γιακουμάκη - Ένα γλυπτό για το Βαγγέλη

Κρήτη
«Λύγισε» η μητέρα του Γιακουμάκη - Ένα γλυπτό για το Βαγγέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ψυχικό ράκος από την τραγική απώλειά της, από το χαμό του γιου της που «έφυγε» με τον πιο τραγικό τρόπο η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όμως ήταν εκεί για να τιμήσει και η ίδια τη μνήμη του αδικοχαμένου γιου της με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού, αφιερωμένο στο Βαγγέλη.

Το γλυπτό απεικονίζει ένα πρόσωπο από πηλό χωρίς τα χαρακτηριστικά του Βαγγέλη, γιατί εκφράζει τον κάθε άνθρωπο που υποφέρει, φέρει όμως κόκκινα σημάδια που είναι οι πληγές του Βαγγέλη από τους ανθρώπους με σκοπό να περάσει το μήνυμα του να ανοίξουν τα στόματα όσων υποφέρουν, προτού να είναι αργά.

Να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν χρήματα από το σχολείο του Βαγγέλη τα οποία μεταξύ άλλων διατέθηκαν και στο εργαστήριο κεραμικής του ΚΨΥ Ρεθύμνου, όπου και δημιουργήθηκε το γλυπτό στη μνήμη του και το οποίο θα κοσμεί τον χώρο για να υπενθυμίζει τη σημασία του να ζητάει κάποιος βοήθεια.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV ο διευθυντής του ΚΨΥ Ρεθύμνου, ο ψυχίατρος Αντώνης Λιοδάκης, στόχος του εργαστηρίου κεραμικής είναι μέσα από την έκφραση, τη δημιουργία οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αβίαστα και με βιωματικό τρόπο να δίνουν στοιχεία για τον ψυχισμό τους και να θεραπεύονται από τος ειδικούς που συμμετέχουν μαζί με λοιπούς πολίτες στη σύσταση της ομάδας.

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν και η εκπαιδευτικός Ελένη Μιχελουδάκη, η οποία μάλιστα υπήρξε δασκάλα του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η οποία παρέδωσε μαθήματα κεραμικής με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα του να ανοίγουν τα στόματα ανθρώπων που υποφέρουν βουβά και φτάνουν στο σημείο ακόμη και να μη βρίσκονται πια κοντά μας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News