default-image

Λένε αντίο στο καλοριφέρ οι Κρητικοί λόγω....κόστους (video)

Κρήτη
Λένε αντίο στο καλοριφέρ οι Κρητικοί λόγω....κόστους (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε φέτος η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και στο Ηράκλειο, καθώς η ζήτηση είναι μηδενική και με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί στις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση.

«Αν είναι τόσο ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης δεν γίνεται, στο τέλος θα καίμε ξύλα όπου βρούμε» αναφέρει καταναλωτής.

Όπως αποκαλύπτει διαχειριστής πολυκατοικίας, ένα μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών που ξεπερνά το 55% δεν εκμεταλλεύεται τη λειτουργία του λέβητα, αν και πληρώνουν κοινόχρηστα.

Σύμφωνα με τον κ. Κανακαράκης «δυστυχώς οι ιδιοκτήτες πολυκατοικιών πλέον, αν κάνετε και έρευνα στις υπόλοιπες πολυκατοικίες του νησιού, θα διαπιστώσετε ότι τα μισά διαμερίσματα δεν χρησιμοποιούν πλέον πετρέλαιο θέμανσης».  

Αρκετοί ιδιοκτήτες πολυκατοικιών πληρώνουν από τη μια τις απώλειες στη λειτουργία του λέβητα, όμως δεν κάνουν χρήση καθώς τα χρήματα δεν περισσεύουν για πετρέλαιο θέρμανσης, με τους ίδιους να στρέφονται σε άλλες πηγές θέρμανσης. 

Και με τις καταστάσεις να είναι ακόμη πιο εκρηκτικές για όσους έχουν ενιαία θέρμανση στις πολυκατοικίες.

Η μέση τιμή ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης στο Ηράκλειο κυμαίνεται στα 0.97 λεπτά το λίτρο, με τα τηλέφωνα πολιτών προς τα πρατήρια καυσίμων να αφορούν όχι την προμήθεια αλλά πληροφορίες γύρω από το επίδομα θέρμανσης.

Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις για τα κριτήρια διανομής του, μετά την επικείμενη περικοπή του επιδόματος θέρμανσης κατά 50 έως 60 εκατομμύρια ευρώ, από την συνολική δαπάνη, βάσει της μνημονιακής δέσμευσης.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News