default-image

Επιφυλακτικοί οι εκπαιδευτές στις αλλαγές για ΚΟΚ και διπλώματα

Κρήτη
Επιφυλακτικοί οι εκπαιδευτές στις αλλαγές για ΚΟΚ και διπλώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλάξεις εκφράζουν οι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής στο Ηράκλειο δια στόματος των Αλέξανδρου Μεϊμαράκη και Μύρωνα Χαιρέτη, πρόεδρος και γραμματέας του Σωματείου αντίστοιχα, στο Ράδιο 9,84, για κάποιες από τις αλλαγές που φέρνει η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών στον ΚΟΚ, την απόκτηση διπλώματος και το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής που εντάσσουν στα Δημοτικά.

Διευκρινίζουν επίσης ότι πολύ περισσότερο τους ανησυχεί ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο θα υλοποιήσει τις αποφάσεις του, καθώς ο ΚΟΚ παρά τις αλλαγές εξακολουθεί να είναι φοροεισπρακτικός αντί παιδευτικός. Πως η εξ αποστάσεως εξέταση των υποψηφίων οδηγών και με ηλεκτρονικό τρόπο χρηστικά κι όταν δεν γνωρίζεις την κάθε περιοχή θα προσθέσει προβλήματα. Τέλος, αναφορικά με την εισαγωγή του μαθήματος στο σχολείο εκφράζουν τη θέση πως οι δάσκαλοι που θα αναλάβουν αυτό το έργο να είναι εξειδικευμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης,  προβλέπει ριζικές αλλαγές σε πολλούς τομείς των καθημερινών μετακινήσεων, από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ταξί έως τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα ποδήλατα.

Για τον ΚΟΚ είπε ότι διακηρυγμένος στόχος είναι να μην αποτελούν οι διατάξεις του, μέσο είσπραξης, αλλά να έχουν παιδευτικό χαρακτήρα. 

«Η πρόθεσή μας είναι ένας κώδικας κοινωνικής συμπεριφοράς και αξιών» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώνοντας την εισαγωγή κωδικοποίσης σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής παραβατικότητας παραβάσεις, ενώ εισάγονται οι κατηγορίες συχνής πρόκλησης ατυχημάτων και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News