default-image

Κλασικό δείγμα ποδοσφαιρικής οργάνωσης made in Greece

Ποδόσφαιρο
Κλασικό δείγμα ποδοσφαιρικής οργάνωσης made in Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα που έχει προκύψει για την έδρα του ΟΦΗ στο ματς με τον Αιγινιακό είναι μια ακόμη ένδειξη, της έλλειψης οργάνωσης και μη σεβασμού εν γένει στο καλεντάρι αγώνων από τους κεντρικούς ποδοσφαιρικούς φορείς που παρατηρείται στη χώρα μας.

Πόσο μάλλον για την παραμελημένη  (αλλά επαγγελματική) Football League, που έκανε την κλήρωση της, μόλις στις 5 Οκτωβρίου για τους γνωστούς λόγους που διέπουν την ίδια την υπόστασή της μέσα σε ρεσιτάλ ανησυχίας. (Νοείται έτσι επαγγελματικό πρωτάθλημα, για τις ίδιες τις ομάδες της και τις εξωτερικές τους συνεργασίες;)

Ο ΟΦΗ είχε δώσει νωρίτερα το γήπεδο του στην Εθνική ομάδα νέων για τα επίσημα ματς του προκριματικού γύρου του Euro 2016, με όλη την καρδιά του, χωρίς ωστόσο  να γνωρίζει το πρόγραμμα του πρωταθλήματός του! Από την άλλη είναι «καπαρωμένη» και η δεύτερη έδρα του (Παγκρήτιο), για τον ίδιο λόγο…  

Διαβάστε: Έρχεται με φιλοδοξίες στο Ηράκλειο η Εθνική Νέων

Με τον Αιγινιακό είναι το πρώτο παιγνίδι  στην έδρα του και οι πρώτες προφορικές προτάσεις στελεχών της ΕΠΟ (με τηλεφωνικές επικοινωνίες) να οριστεί Πέμπτη 16 του μήνα, θα ήταν αντικειμενικά επιβαρυντικές για την πρεμιέρα στο σπίτι του και καλώς η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ τις απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ειδικά αν δει κανείς τις συνθήκες (οικονομικές και άλλες) που δίνει παρών μια ομάδα σε ένα πρωτάθλημα που δεν ανταποδίδει.

Η Football League το βλέπει ζεστά το θέμα (το έδειξε και η παρουσία του στελέχους της κ. Ευθυμιόπουλου, με τον κ. Τσάλο στην   ΕΠΟ), αναγνωρίζοντας το δίκιο του ΟΦΗ. Θεωρητικά πρέπει να δείξει συγκατάβαση, εφόσον  η ΕΠΟ μπορεί να ικανοποιήσει εξ ολοκλήρου το εύλογα δίκαιο αίτημα της κρητικής ομάδας.

Διαβάστε: Στην ΕΠΟ ο Τσάλος με τρία θέματα στην ατζέντα

Αλλά ποια είναι η λύση που προσδοκούν να δοθεί  στην κρητική ΠΑΕ από την ΕΠΟ; Σίγουρα αυτό που θέλει ο ΟΦΗ είναι η διεξαγωγή του αγώνα κανονικά στις 12 του μήνα μετά το παιγνίδι των νέων που θα γίνει μια μέρα νωρίτερα. Φυσικά με την ομόφωνη γνώμη της Football League. Για να δούμε… Υπάρχουν και οι κανονισμοί, για τη χρήση των γηπέδων στο πρωτάθλημα!

ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Τα αποτελέσματα της ομάδας θα επηρεάσουν καταλυτικά και τις εξελίξεις της στην πορεία της σεζόν, μέσα από το έμπρακτο ενδιαφέρον ανθρώπων που πραγματικά νοιάζονται και δεν ακολουθούν διαδρομές αδιάφορων.

Ειδικά ένας, έχει αποδείξει σούπερ, πόσο πιάνει τους παλμούς της και συναισθάνεται τις ανάγκες της σε όλα τα επίπεδα. Αν και εκτός, είναι πάντα "επί τα αυτά".

Το «παιδί» Κώστας Παυλόπουλος και ο «φίλος» Άγγελος Μπασινάς, έστειλαν χτες τα δικά του βιντεομηνύματα από την σελίδα «Γκέραρντ - ΟΦΗ 1985-2000» για το ιστορικό ραντεβού της 20ης τρέχοντος!

Η διαφορά είναι ότι στο «Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός μπόρεσε να υποστηρίξει ποδοσφαιρικά το εν γένει άχαρο αμυντικό σύστημα,  με ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, έχοντας στο μάξιμουμ την εγρήγορση και τον προσανατολισμό των ποδοσφαιριστών του. Τρομερή ενέργεια που τροφοδότησε την υπέρβαση!

Έτσι δικαιώνεται η αμυντική τακτική απέναντι σε υπέρτερο αντίπαλο και γίνεται θεμιτή καθώς συνδυάζεται με αυτό που λέμε «κατάθεση ψυχής». Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτε σίγουρο και αυτό ισχύει -σε κάθε περίπτωση- και στις ελπίδες πρόκρισης.

Η FIFA ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την κεντρική τηλεόραση της Κίνας (CCTV), για τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, και του 2022 στο Κατάρ. H  συμφωνία έχει ανταλλάγματα δισεκατομμυρίων.

Χοντρό πακέτο που περιλαμβάνει και το Μουντιάλ των γυναικών το 2019, αλλά και όλες οι διοργανώσεις της FIFA για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

Οι ποδοσφαιριστές στο επίπεδο Champions League, κερδίζουν πολλά χρήματα, αλλά αν είδατε τη χαρά του Πάρντο που πήρε τη φανέλα του Μέσι και την έκανε αμέσως κορνίζα, καταλαβαίνετε πόσα πράγματα στη ζωή έχουν ανεκτίμητη αξία!

Εκατό ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας, οι εγκαταστάσεις είναι ήδη σχεδόν έτοιμες, αλλά η κίνηση των εισιτηρίων πολύ ισχνή, λόγω... Βόρειας Κορέας! Αισιοδοξία ότι το κλίμα θα αλλάξει πριν την έναρξη, γράφει η deutsche welle.

Το στατιστικό που αναδείχτηκε από τη νικηφόρο πρεμιέρα του ΟΦΗ στις Σέρρες, ήταν εκπληκτικό, αφού είχε την πετύχουν από το 1995 όταν επί Γκέραρντ νίκησε στην Καλαμάτα. Έκτοτε σε 11 πρεμιέρες εκτός έδρας σε όλα τα πρωταθλήματα σημείωσε 8 ήττες και 3 ισοπαλίες!

Να που έλαβαν υπόψη οι μετακινήσεις και το κλείσιμο των εισιτηρίων των διαιτητών, ανακοινώνονται στο εξής από την Τρίτη τους ορισμούς στη Γ' εθνική και με τόσους νέους που ανέβηκαν κατηγορία.

-«Παίζουμε μπάλα» και σήμερα (2:30 μ. μ.) στον αέρα του ράδιο 98.4!

ΣΤ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News