Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο 50χρονος που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια και βρέθηκε στο νοσοκομείο 50χρονος άνδρας στην Κρήτη

Έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια και βρέθηκε στο νοσοκομείο 50χρονος άνδρας στην Κρήτη. Ο άνδρας ευτυχώς είναι καλύτερα στην υγεία του και πήρε εξιτήριο, το θέμα όμως προβληματίζει τις αρχές καθώς και το καλοκαίρι ένας 45χρονος Ρώσος είχε χάσει τη σύζυγό του στην Κρήτη από φονικά μανιτάρια που είχαν καταναλώσει στην πατρίδα τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΡΩΣΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΑΠΟ ΦΟΝΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Για τα δηλητηριώδη μανιτάρια δόθηκε συνέντευξη τύπου στα Χανιά όπου διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων, αλλά ότι θα πρέπει οι Κρητικοί να γνωρίζουν την επικινδυνότητα κάποιων μανιταριών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με φαρμακοποιό του Γ.Ν. Χανίων και διδάκτορα προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης Λεωνίδα Τζίμη δεν θα πρέπει να καταναλώνονται καθόλου άγρια μανιτάρια και να προτιμώνται αυτά του εμπορίου που είναι ελεγμένα.

Άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά

Για να γίνει αντιληπτό πόσο επικίνδυνα είναι, εάν ένα παιδί καταναλώσει το 1/3 δηλητηριώδους μανιταριού παθαίνει δηλητηρίαση.Όπως τονίστηκε στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο 100 περιστατικά δηλητηρίαση από μανιτάρια.

Πάντως για τη δυτική Κρήτη μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς για τα περιστατικά είναι αυτό των Χανίων, καθώς διαθέτει το αντίδοτο.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια