default-image

Σημαντικές γνώσεις από το συνέδριο για τη χρήση αλουμίνιου

Κρήτη
Σημαντικές γνώσεις από το συνέδριο για τη χρήση αλουμίνιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές ήταν οι γνώσεις που αποκόμισαν όσοι παρακολούθησαν το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Αλουμίνιο & Κατασκευές", που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Ένα συνέδριο ωραίο, μεγάλο, και κυρίως αποτελεσματικό. Στη διάρκεια αυτού, αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα της χρήσης του αλουμινίου στους παραδοσιακούς οικισμούς, που παίρνει πλέον μια άλλη προοπτική, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σε σχετική θεματολογία.

Όπως αποκάλυψε σε σχετική του εισήγηση ο χημικός μηχανικός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Μανόλης Αντωνογιαννάκης, ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη για ανακήρυξη 22 οικισμών του ως παραδοσιακών, για τους οποίους θα προτείνεται πλέον το αλουμίνιο ως βασικό υλικό κατασκευής των κουφωμάτων, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές!

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνογιαννάκη, ο Δήμος Μαλεβιζίου «θα προτείνει στους φακέλους κήρυξης του κάθε οικισμού τη χρησιμοποίηση του αλουμινίου ως ενός από τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν (π.χ. στα κάγκελα ή εξωτερικά κουφώματα).

Θα ζητήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να συμπεριληφθεί το αλουμίνιο με συγκεκριμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά (π.χ. χρώμα, διαστάσεις, σχέδιο) στα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παραδοσιακούς οικισμούς γενικά.

Επίσης ως φορέας, μαζί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα ζητήσει από το ΥΠ.ΕΝ. σε μελλοντική νομοθετική ρύθμιση να ενταχθεί το αλουμίνιο στα υλικά των παραδοσιακών οικισμών ή σε περίπτωση που στην Περιφέρεια Κρήτης εκπονηθεί μελέτη μορφολογικών κανόνων δόμησης και αρχιτεκτονικής, να προβλεφθεί το αλουμίνιο ως βασικό υλικό δόμησης.

Λογικά, πιστεύουμε ότι ολόκληρος ο κλάδος θα υποστηρίξει με θέρμη την πρόταση αυτή του Δήμου Μαλεβιζίου».

Πάνω από 700 άνθρωποι συμμετείχαν στο εν λόγω συνέδριο, στη διάρκεια του οποίου έγιναν σημαντικές επαφές και αναπτύχθηκαν σπουδαίες συνεργασίες. Επίσης τα βραβεία "alumini" χάρισαν συγκίνηση και αναγνώριση σε όσους τα έλαβαν.

Πρόκειται για «το μεγαλύτερο επαγγελματικό συνέδριο της χώρας, μετρώντας πλέον δεκαετίες. Έχει θεσμοθετηθεί και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες του κλάδου και όχι μόνο, ενώ αποδεικνύει ότι είναι ένα πραγματικό αναπτυξιακό κεφάλαιο για τον τόπο», τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Γιώργος Αντωνογιαννάκης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Αλουμίνιο & Κατασκευές". Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι σύνεδροι ενέκριναν σπουδαία συμπεράσματα και προτάσεις για άμεση υλοποίηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News