default-image

Τι απαγόρευσαν στον παπά της Μεσσαράς ο οποίος έγινε άφαντος

Κρήτη
Τι απαγόρευσαν στον παπά της Μεσσαράς ο οποίος έγινε άφαντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφαντος παραμένει ο ιερέας από τη Μεσσαρά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Ο ιερέας είχε κληθεί να παρουσιαστεί ενώπιον του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας το πρωί της Τρίτης.

Ωστόσο, δεν προσήλθε ποτέ και το Επισκοπικό Δικαστήριο συνεδρίασε ερήμην του. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ιερέας δεν εμφανίστηκε στη διαδικασία της ανάκρισης, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας Κρήτης και το νόμο περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων, παρά τις κλήσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα. Πάντως, σημειώνεται ότι η επίμαχη υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΨΑΧΝΟΥΝ 40ΧΡΟΝΟ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Του απαγόρευσαν την ιεροπραξία

Σημειώνεται ότι στον ιερέα έχει απαγορευτεί η διενέργεια κάθε ιεροπραξίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του είχε εμφανιστεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου ενημέρωσε ότι είναι καλά και ζήτησε να μην τον αναζητούν.

Εξάλλου, χθες, η πρεσβυτέρα βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου αφενός να ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής για την επιμέλεια της ανήλικης κόρης της, αλλά και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της έκδοσης διαζυγίου με τον ιερέα.

Η παπαδιά θέλει να "λυθεί" ο γάμος

«Αυτό που προεχόντως επιθυμεί είναι να προστατεύσει τα τέκνα της, όπως κάθε μητέρα, αλλά και να λυθεί ο γάμος της», ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο δικηγόρος της πρεσβυτέρας Ελευθέριος Φραγκιαδούλης-Κάρτσωνας.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας Κρήτης για την υπόθεση του 40χρονου ιερέα - επίσης - από τη Μεσαρά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News