default-image

Κινέζοι φοιτητές θα... φτάνουν από 'δώ και πέρα στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Κινέζοι φοιτητές θα... φτάνουν από 'δώ και πέρα στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδελφοποιήθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού της Κίνας για την ανταλλαγή εκπαιδευτικών και φοιτητών όλων των επιπέδων. Πρόκειται για ένα memorandum συνεργασίας που υπέγραψαν τα δύο πανεπιστήμια.

Οι δύο αυτές χώρες υπέγραψαν τη συγκεκριμένη σύμβαση ως οι περιοχές που υπήρξαν η κοιτίδα του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού αντίστοιχα. Στην έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα σε πρυτανικές αρχές και κοσμήτορες των δύο πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού της Κίνας αριθμεί 73.000 φοιτητές, δύο φορές, δηλαδή, ο πληθυσμός της πόλης του Ρεθύμνου, και 46 διαφορετικές σχολές. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης φοιτά ως μεταπτυχιακός φοιτητής, ένας Κινέζος υπήκοος στο τμήμα οικονομικών επιστημών που συνόδευσε την αποστολή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά προσεγγίζεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης από πανεπιστήμια της Κίνας για συνεργασία σε ερευνητικό και όχι μόνο επίπεδο.

Η συνεργασία των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αφορά τις ανταλλαγές εκπαιδευτικών και φοιτητών από το προπτυχιακό, μέχρι το μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο και ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές δεδομένου ότι και τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αναπτύξει διεθνή δράση.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία νέα πανεπιστήμια του κόσμου και το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού της Κίνας φιλοδοξεί με αυτή τη συνεργασία να εδραιωθεί στην ελίτ των πανεπιστημίων της Κίνας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News