Ειδήσεις

Με… βούλα διεθνές μνημείο της φύσης το Φαράγγι της Σαμαριάς!

Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουνέσκο κυματίζουν από σήμερα δίπλα στην ελληνική στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς στη θέση Ξυλόσκαλο.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την πιστοποιημένη διεθνή εμβέλεια του Φαραγγιού, που έχοντας τιμηθεί με το δίπλωμα πρώτης κατηγορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και με το δίπλωμα «άνθρωπος και βιόσφαιρα» της Ουνέσκο, συγκαταλέγεται στα παγκοσμίως αναγνωρισμένα μνημεία της φύσης.

Το 2018 ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα ανοίξει με νέες προοπτικές λόγω της πιστοποίησης του, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την διατήρηση του διπλώματος που κατέκτησε.

Ήδη ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και η Διεύθυνση Δασών Χανίων εργάζονται προκειμένου το Φαράγγι της Σαμαριάς να κατοχυρώσει τους τίτλους του και για τα επόμενα χρόνια.

Μετά και την πιστοποίηση του εθνικού δρυμού Σαμαριάς , επιχειρείται να δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι στα δύο Κέντρα Πληροφόρησης, με αρχειακό υλικό και φωτογραφίες που θα συνδέουν το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον του δρυμού.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια