default-image

Θα... «πληρώσουν ακριβά» το σχέδιο πόλης οι Ηρακλειώτες

Κρήτη
Θα... «πληρώσουν ακριβά» το σχέδιο πόλης οι Ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρα από τον «πονοκέφαλο» του ΕΝΦΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων στις επεκτάσεις του σχεδίου πόλης καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις χρεώσεις της εισφοράς σε χρήμα από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ήδη τα πρώτα 100 μπιλιετάκια της πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου για τις ανείσπρακτες εισφορές σε χρήμα είναι γεγονός, με τον αριθμό να αυξάνεται κατακόρυφα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με τις χρεώσεις, η αρμόδια αντιδήμαρχος δηλώνει ότι τα ποσά κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 35.000 ευρώ, με την Στέλλα Αρχοντάκη να υπενθυμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης των 100 δόσεων.

«Ο Δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να εξαντλήσει την επιείκεια του για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν εισφορές σε χρήμα λόγω ένταξης των ακινήτων τους στο σχέδιο πόλης», τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου.

«Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αυτή την περίοδο είναι εξαντλημένοι οικονομικά λόγω του δυσβάσταχτου ΕΝΦΙΑ. Θα πρέπει επίσης ο δήμος Ηρακλείου να φροντίσει για τους ιδιοκτήτες που η τα ακίνητά τους ρυμοτομήθηκαν εξ ολοκλήρου ή υπέρμετρα να τους αποζημιώνει έγκαιρα με τιμές που ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των ακινήτων τους.

Το αίτημά μας αυτό είναι απόλυτα δίκαιο, για να μπορούν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων να ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να μην είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για ακίνητα για τα οποία έχουν ρυμοτομηθεί και καθυστερούν να εισπράξουν την αποζημίωση».

Δείτε όλο το ρεπορτάζ:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News