Ειδήσεις

Μετά το καλοκαίρι, 10.000 Χανιώτες στην ανεργία

Ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος για τις χιλιάδες των ανέργων από εποχικά επαγγέλματα, καθώς το επίδομα ανεργίας χορηγείται για μόνο 3 μήνες

Φτάνει τους δέκα χιλιάδες ο αριθμός των ανέργων στα Χανιά από εποχιακά επαγγέλματα.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, σε τουριστικά γραφεία αλλά και σε υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική, βρίσκονται από σήμερα στην ανεργία. Στα Χανιά οι άνεργοι των εποχικών επαγγελμάτων αγγίζουν φέτος τους 10.000.

Αρχίζουν να εργάζονται με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και με τη λήξη της μένουν άνεργοι. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και όχι οι εποχικά εργαζόμενοι, λαμβάνοντας μόνο για τρεις μήνες και πέντε μέρες επίδομα ανεργίας, περνούν δύσκολα το χειμώνα.

Στον ΟΑΕΔ οι ατέλειωτες ουρές του παρελθόντος έχουν εκλείψει, καθώς το Εργατικό Κέντρο Χανίων μέσω του Σωματείου Ξενοδοχοϋπολλήλων, εξασφαλίζει για τους ανέργους των εποχικών επαγγελμάτων ημερομηνία και ώρα εξυπηρέτησης από την υπηρεσία.

Οι εποχικοί υπάλληλοι που απολύονται αυτές τις μέρες έχουν περιθώριο δύο μηνών για να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα και να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια