default-image

Κρητικός γέμισε με «θησαυρούς» βιβλιοθήκες του νησιού

Κρήτη
Κρητικός γέμισε με «θησαυρούς» βιβλιοθήκες του νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει βοηθήσει δεκάδες βιβλιοθήκες στην Κρήτη, τώρα ζητάει τη βοήθεια των Κρητικών.

Ο λόγος για τον κ. Δημοσθένη Μαράκη, ο οποίος εδώ και 5, περίπου, χρόνια έχει δωρίσει 2.500 τίτλους βιβλίων σε δομές ολόκληρης της Κρήτης, όπως είναι δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και σχολικές βιβλιοθήκες, αλλά μέχρι και βιβλιοθήκη φυλακών και νοσοκομείων.

Ποιες δομές έχουν ενισχυθεί ως τώρα;

Μέχρι τώρα, ο κ. Μαράκης έχει ενισχύσει την υπάρχουσα δανειστική βιβλιοθήκη στην Παιδοαιματολογική κλινική του ΠαΓΝΗ, τη δημοτική βιβλιοθήκη των Δήμων Μαλεβιζίου και Βιάννου, τα τρία ειδικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, τη δημιουργία της βιβλιοθήκης της Ρευματολογικής κλινικής του ΠαΓΝΗ, τη βιβλιοθήκη των Πολιτιστικών συλλόγων Πενταμοδίου και Καμινίων, καθώς και την υπάρχουσα βιβλιοθήκη του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, τη βιβλιοθήκη της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αλλά και άλλες βιβλιοθήκες γυμνασίων και λυκείων της Κρήτης.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Όμως ο κ. Μαράκης δε μένει εκεί, συνεχίζει την προσπάθεια, αλλά και τη διάδοση της φιλαναγνωσίας σε ολόκληρο το νησί. Γι' αυτό και τώρα χρειάζεται τη βοήθεια των Κρητικών, ούτως ώστε να συνεχίσει τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Έτσι, περιμένει τις προσφορές των Κρητικών, σε βιβλία κάθε είδους, ύφους και αντικειμένου, με επόμενο στόχο τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε ΚΑΠΗ και γηροκομεία, όπως αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «Αφού επιτέλεσαν το σκοπό τους (σ.σ. τα βιβλία), μπορούν να ταξιδέψουν παρέχοντας γνώση και πνευματική καλλιέργεια».

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τον κ. Μαράκη στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ή στο τηλέφωνο: 6936797020. Παράλληλα, μπορούν, επιπλέον, να παραδώσουν τα βιβλία στην «Κίτρινη Αποστολή», υπ' όψιν του κ. Μαράκη.

«Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές που χωρίς την δική των συνδρομή δεν θα μπορούσαμε να προβούμε στις εν λόγω δωρεές, μέχρι σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News