default-image

Όταν ο Γιώργος Σιδέρης "κάρφωνε" τη Μπάρτσα...

Ποδόσφαιρο
Όταν ο Γιώργος Σιδέρης "κάρφωνε" τη Μπάρτσα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή το αποψινό ραντεβού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα για την 4η αγωνιστική του Champions League, η ισπανική εφημερίδα "AS" κάνει αναφορά στην προηγούμενη συνάντηση ανάμεσα σε «ερυθρόλευκους» και «μπλαουγκράνα» και στέκεται στις συνθήκες διεξαγωγής της εν λόγω (φιλικής) αναμέτρησης.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Πριν τη φετινή σεζόν, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα είχαν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Και τις δύο φορές έδωσαν φιλικό, δεν είχαν κοντραριστεί σε επίσημο ματς μέχρι πρόσφατα.

Αρχικά, τον Ιανουάριο του 1962 βρέθηκαν οι Καταλανοί στην Ελλάδα σε τουρνουά που διοργάνωσε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ως καλεσμένοι για τα εγκαίνια της δημιουργίας νέας εξέδρας. Κέρδισε όλες τις ομάδες του ΠΟΚ και μεταξύ τους ήταν και οι Πειραιώτες που ηττήθηκαν 2-0.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη η ομάδα είχε πάρει το πρωτάθλημα Ισπανίας το 1958, κατέκτησε το νταμπλ το 1959 και ήταν κάτοχος του Εκθέσεων το 1958 και το 1960 που είχε ως αστέρι τον Κότσις της μεγάλης τότε εθνικής Ουγγαρίας. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά προγραμματίστηκε ρεβάνς για τις 22 Μαΐου του 1962 που διεξήχθη στη Λεωφόρο, στην οποία βρέθηκαν 20.000 φίλαθλοι που δημιούργησαν «καυτή» ατμόσφαιρα σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 με τέρμα του Γιώργου Σιδέρη στο 83ο λεπτό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο της εποχής, νωρίτερα δεν δόθηκε πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» παρά το χέρι του Ολιβέιρα στο 50ο λεπτό.

Ωστόσο, σε σημερινό δημοσίευμα της «AS», που έχει ως τίτλο: «Τότε που ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα στο σκοτάδι» υπάρχουν υπόνοιες περί μη καθαρής νίκης του ελληνικού συλλόγου που είχε προπονητή τον Αλέκο Χατζησταυρίδη. Σε αυτό, όπως μαρτυράει και ο τίτλος, αναφέρεται ότι ο φωτισμός του γηπέδου δεν ήταν καλός, αλλά και ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και ο αγωνιστικός χώρος, επισημαίνοντας ότι αυτό έπαιξε ρόλο στη φάση του γκολ. «Ήταν φιλικό, αλλά μνημονεύεται ακόμα ως κατόρθωμα», σχολιάζεται επίσης.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε δίχως τους Ισπανούς διεθνείς (Σαντούρνι, Ρόντρι, Γκαρθία, Σεγκάρα, Γκαράι,, Βέργκες, Μαρτίνεθ) που βρέθηκαν στη Χιλή για να κάνουν μίνι προετοιμασία εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ΚΑΙ οι Ισπανοί έχουν παράπονα και για τη διαιτησία. Γίνονται πάντως και θετικά στο κείμενο και αφορούν την κλάση των Γιώργου Σιδέρη και Θανάση Μπέμπη.

Ολυμπιακός: Τσανακτσής, Πλέσσας, Καμπόλης, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Σ. Παπάζογλου, Γκαβέζος, Ψύχος, Μπέμπης (85' Μπαρμπαλιάς), Σιδέρης, Αρ. Παπάζογλου

Μπαρτσελόνα: Πεσούδο, Ολιβέιρα, Χενσάνα, Μπενίτες, Πάις, Σαμπάγια (Σαλντούα), Κότσις, Ρε, Εβαρίστο, Βιγιαβέρδε, Βισέντε (14' Σαλάι)

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News