Ειδήσεις

ΠΑΓΝΗ: Πρωτοποριακή τεχνική σε ασθενείς με οφθαλμικό όγκο

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ λειτουργεί τμήμα οφθαλμικής ογκολογίας όπου πραγματοποιείται βραχυθεραπεία οφθαλμικών όγκων.

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ λειτουργεί τα τελευταία χρόνια τμήμα οφθαλμικής ογκολογίας όπου πραγματοποιείται βραχυθεραπεία οφθαλμικών όγκων με επεμβάσεις τοποθέτησης ραδιενεργών πλακών ρουθενίου 106.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική που δεν εφαρμόζεται σε κανένα άλλο δημόσιο ελληνικό νοσοκομείο και έτσι η Οφθαλμολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ δέχεται παραπομπές περιστατικών από όλο τον ελλαδικό χώρο.

Πολλοί ασθενείς με οφθαλμικούς όγκους που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έπρεπε να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία τώρα θεραπεύονται στην Κρήτη με σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

Στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής η Οφθαλμολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ οργανώνει στο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης διήμερο σεμινάριο οφθαλμικής ογκολογίας με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Λωζάνης κ. Λεωνίδα Ζωγράφο, στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2017.

Το σεμινάριο αυτό είναι ανοικτό στο επιστημονικό κοινό και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σχόλια