Ειδήσεις

CSI Institute: Μαθαίνει μυστικά του internet σε Κρητικόπουλα

Το πρόγραμμα Μάθηση Χωρίς Σύνορα με την υπογραφή του Μανώλη Σφακιανάκη ξεκίνησε πιλοτικά την λειτουργία του.στα Ανώγεια

Σε μία περίοδο που η τεχνολογία έχει εισχωρήσει στη καθημερινότητα της νέας γενιάς οι κίνδυνοι μέσα από τη χρήση του διαδικτύου ολοένα και αυξάνονται και η ασφαλής πλοήγηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Το CSI Institute πρόεδρος του οποίου είναι ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ελληνικής αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης υλοποιεί το πρόγραμμα Μάθηση Χωρίς Σύνορα με στόχο να εκπαιδεύσει παιδιά σε πρώτη φάση στην εκμάθηση του κώδικα και στην συνέχεια στην Ρομποτική. Η αρχή έγινε στα Ανώγεια με την συνδρομή της εκκλησίας.

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στα Ανώγεια την οποία δημιούργησε η εκκλησία το πρόγραμμα Μάθηση Χωρίς Σύνορα ξεκίνησε πιλοτικά την λειτουργία του. Μέσω ειδικών προγραμμάτων κατά την διάρκεια των οποίων καταξιωμένοι επιστήμονες θα προσφέρουν δωρεάν της γνώσεις τους μέσω του διαδικτύου και της ειδικής πλατφόρμας Black board η οποία χρησιμοποιείται διεθνώς από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετρώντας λίγους μήνες από την δημιουργία του το CSI Institute βρίσκεται δίπλα στους πολίτες μέσα από ημερίδες που έχει οργανώσει με στόχο το κοινό όφελος και την προσφορά στη νέα γενιά. Το πρόγραμμα μάθηση χωρίς σύνορα θα συνεχιστεί στην Αμοργό και στους Δήμους Φυλής, Πλατανιά και Καστοριάς.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σχόλια