default-image

Δολοφονήθηκε Κούρδος δημοσιογράφος στο Ιράκ

Κόσμος
Δολοφονήθηκε Κούρδος δημοσιογράφος στο Ιράκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Κούρδος βιντεοειδησεογράφος που εργαζόταν σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο στηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην επαρχία Κιρκούκ, ανακοίνωσε σήμερα μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο Άρκαν Σαρίφ, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο Kudistan TV, μαχαιρώθηκε τη Δευτέρα περίπου στις 02:30 (τοπική ώρα, 01:30 ώρα Ελλάδας) στο σπίτι του στο χωριό Χορ Σι στην Ντάκουκ, 45 χιλιόμετρα νότια του Κιρκούκ», επεσήμανε η πηγή αυτή.

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Σαρίφ και, αφού έκλεισαν την οικογένειά του σε ένα δωμάτιο, ένας από αυτούς τον χτύπησε πέντε φορές με ένα μαχαίρι. Ο Σαρίφ ήταν 54 ετών και πατέρας τριών παιδιών.

Το Kurdistan TV στηρίζει τον Μπαρζανί, πατέρα της αυτονομίας του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο οποίος ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι παραιτείται από την προεδρία την 1η Νοεμβρίου, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να οδηγήσει στην ανεξαρτησία την περιοχή.

Οι Κούρδοι έχασαν πριν δύο εβδομάδες την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία του Κιρκούκ από τις ιρακινές δυνάμεις. Έκτοτε τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυρίως σιιτική παραστρατιωτική ομάδα του Χασντ αλ Σάαμπι ότι επιδίδεται σε ωμότητες εναντίον Κούρδων αμάχων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News