default-image

Η “KΡHTH ΤV” στην πρώτη τηλεμαχία των 9 της Κεντροαριστεράς

Κρήτη
Η “KΡHTH ΤV” στην πρώτη τηλεμαχία των 9 της Κεντροαριστεράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον πυρετό του... ντιμπέιτ ζουν πλέον οι επίδοξοι αρχηγοί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και τα επιτελεία τους.

 Η πρώτη τηλεμαχία έρχεται στις 9 απόψε, στο στούντιο Κατεχάκη της κρατικής τηλεόρασης, με το ενδιαφέρον να χτυπά... "κόκκινο", όχι μόνο ως προς τα όσα θα ειπωθούν ή ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις εκ των 9 μονομάχων, αλλά και ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Όχι άδικα, αφού δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου τύπου ντιμπέιτ, με 9 αντιπάλους του ίδιου ουσιαστικά πολιτικού φορέα και με την "ανάκρισή" τους από δημοσιογράφους περιφερειακών ενημερωτικών μέσων της χώρας.

Εδώ μάλιστα θα φιγουράρει σε πρώτο πλάνο το νησί μας και ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV", αφού στην 5άδα των δημοσιογράφων της περιφέρειας που θα απευθύνουν ερωτήσεις προς τους 9 "μνηστήρες" του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς συγκαταλέγεται ο Γιώργος Σαχίνης.

 Ένα γεγονός που, αν μη τι άλλο, περιποιεί ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση για τον Όμιλο της "ΚΡΗΤΗ TV", που χαίρει άλλωστε βαθιάς εκτίμησης σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά Μέσα, αλλά και προσωπικά για τον καταξιωμένο δημοσιογράφο του Ομίλου.

Το "άνοιγμα" των ντιμπέιτ και στο κοινό των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών αποτελεί ένα γεγονός αναφοράς, ενώ εκτιμάται πως θα λειτουργήσει υπέρ του ίδιου του πολιτικού εγχειρήματος του νέου φορέα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην επικείμενη κάλπη της 12ης Νοεμβρίου.

Κακά τα ψέματα, για το εγχείρημα στον κεντροαριστερό χώρο δεν έχει ακόμα γίνει κοινωνός η ελληνική κοινωνία, στον επιθυμητό τουλάχιστον βαθμό. Χρειάζεται να περάσει περισσότερο το μήνυμα του πολιτικού εγχειρήματος, η σημασία, οι στόχοι, η στόχευση κ.τ.λ. σε μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως στην επικράτεια. Και εδώ ακριβώς μπορεί να προσφέρει πολύ η αποψινή τηλεμαχία των υποψήφιων αρχηγών με τη συμμετοχή περιφερειακών ενημερωτικών Μέσων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις πτυχές και τον τρόπο διεξαγωγής της αποψινής τηλεμαχίας για την Κεντροαριστερά, διότι παρουσιάζει πραγματικά αξιοσημείωτο ενδιαφέρον.

Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν είναι οι εξής: Δώρα Αναγνωστοπούλου στο συντονισμό (ΕΡΤ), Γιώργος Σαχίνης, Ηράκλειο Κρήτης ("ΚΡΗΤΗ TV"), Ανδρέας Γιουρμετάκης, Λάρισα (TRT), Γιώργος Σιμόπουλος, Λαμία ("STAR Κεντρικής Ελλάδας"), Φίλιος Στάγκος, Θεσσαλονίκη ("TV 100") και Κωνσταντίνος Μάγνης, Πάτρα (εφημερίδα "Πελοπόννησος").

Μετά από κλήρωση, οι εννέα υποψήφιοι έλαβαν τις ακόλουθες θέσεις ως προς τη σειρά που θα απαντούν και τη θέση που θα καταλάβουν στο έδρανο: 1) Ν. Ανδρουλάκης, 2) Γ. Καμίνης, 3) Ι. Μανιάτης, 4) Δ. Τζιώτης, 5) Κ. Γάτσιος, 6) Απ. Πόντας, 7) Σ. Θεοδωράκης, 8) Φ. Γεννηματά και 9) Ι. Ραγκούσης.

Οι κύκλοι

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί σε έξι διαδοχικούς κύκλους. Οι αριθμοί που προσδιορίζουν τη σειρά απαντήσεων παραπέμπουν στους αντίστοιχους υποψήφιους κατά τη σειρά της κλήρωσης. Ειδικότερα:

Α' κύκλος: Κοινή ερώτηση προς όλους τους υποψηφίους:

- Ερωτά η δημοσιογράφος κ. Δώρα Αναγνωστοπούλου (ΕΡΤ).

- Ερώτηση 30''.

- Απάντηση 100''.

- Σειρά απαντήσεων: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Β' κύκλος: Θεματικές ρωτήσεις προς υποψηφίους (θέμα: "Η νέα παράταξη"):

- Ερωτώντες δημοσιογράφοι: Οι πέντε δημοσιογράφοι περιφερειακών Μέσων.

- Ερώτηση 30''.

- Απάντηση 100''.

- Σειρά απαντήσεων: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 1, 2.

Γ' κύκλος: Θεματικές ερωτήσεις προς υποψηφίους (θέμα: "Δημοκρατία - θεσμοί - πολίτευμα"):

- Ερωτώντες δημοσιογράφοι: Οι πέντε δημοσιογράφοι περιφερειακών Μέσων.

- Ερώτηση 30''.

- Απάντηση 100''.

- Σειρά απαντήσεων: 5, 6, 7, 8, 9, 1, 2, 3, 4.

Δ' κύκλος: Θεματικές ερωτήσεις προς υποψηφίους (θέμα: "Οικονομία - ανάπτυξη"):

- Ερωτώντες δημοσιογράφοι: Οι πέντε δημοσιογράφοι περιφερειακών Μέσων.

- Ερώτηση 30''.

- Απάντηση 100''.

- Σειρά απαντήσεων: 7, 8, 9, 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Ε' κύκλος: Παρεμβάσεις/ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων:

- Οι υποψήφιοι διατυπώνουν ελεύθερα ερωτήσεις/παρεμβάσεις απευθυνόμενοι σε όποιον συνυποψήφιό τους επιλέξουν, ο οποίος με τη σειρά του δικαιούται να απαντήσει.

- Ερώτηση/παρέμβαση 30''.

- Απάντηση 100''.

- Σειρά απαντήσεων: 9, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Στ' κύκλος: Κοινή ερώτηση προς όλους τους υποψηφίους-κλείσιμο:

- Ερωτά η δημοσιογράφος κ. Δώρα Αναγνωστοπούλου (ΕΡΤ).

- Ερώτηση 30''.

- Απάντηση 100''.

- Σειρά απαντήσεων: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

* Ερωτήσεις δημοσιογράφων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης.

Δημοσιογραφική σειρά

Η σειρά των δημοσιογράφων από τα περιφερειακά Μέσα που θα διατυπώσουν ερωτήσεις στους ανωτέρω θεματικούς κύκλους Β, Γ και Δ καθορίστηκε επίσης με κλήρωση. Μετά από κλήρωση, οι πέντε συμμετέχοντες δημοσιογράφοι έλαβαν τις ακόλουθες θέσεις ως προς τη σειρά που θα υποβάλουν τις ερωτήσεις τους:

Α. Κ. Μάγνης

Β. Γ. Σιμόπουλος

Γ. Γ. Σαχίνης

Δ. Φ. Στάγκος

Ε. Α. Γιουρμετάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News