default-image

Αμίρ: Αντί για σημαία του εδωσαν πινακίδα σχολείου

Περίεργα
Αμίρ: Αντί για σημαία του εδωσαν πινακίδα σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κράτησε τελικά τη σημαία ο μικρός Αμίρ... Θυμάστε τον 11χρονο Αφγανό, ο οποίος το περασμένο διάστημα έγινε... διάσημος επειδή κληρώθηκε να κρατά τη σημαία στην προχθεσινή παρέλαση;

Παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις περασμένες ημέρες από συνανθρώπους μας, το αγοράκι από το Αφγανιστάν, που πηγαίνει σε σχολείο στη Δάφνη, στην Αθήνα, ήταν πολύ χαρούμενο που θα κρατούσε τη σημαία.

Τελικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ: Ο Αμίρ, αντί για τη γαλανόλευκη, παρέλασε με μια... πινακίδα που έγραφε "6ο Δημοτικό", ενώ τη σημαία κράτησε τελικά άλλος μαθητής του σχολείου. Το θέμα έχει φτάσει μέχρι το υπουργείο Παιδείας, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα επίσημα για το συμβάν.

«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα "Προσωρινή στέγαση προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από τη χώρα" του Δήμου Αθηναίων, βάσει του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η προσωπική άποψη του γράφοντος είναι ότι οι μαθητικές παρελάσεις δε χρησιμεύουν σε τίποτα, ή μάλλον η χρησιμότητά τους είναι στο να διαχωρίζονται οι μαθητές σε καλούς και κακούς, σε ψηλούς και κοντούς, σε "στητούς" και "καμπούρηδες", σε αγόρια και κορίτσια και, όπως φάνηκε εσχάτως, σε Έλληνες και ξένους.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πρώτες παρελάσεις καθιερώθηκαν από τα στρατοκρατούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Όμως δε χρειάζεται να το πάμε τόσο μακριά. Όσοι "πατριώτες" θεωρούν ότι προστάτεψαν την Ελλάδα επειδή ένα 11χρονο προσφυγόπουλο δεν κράτησε την ελληνική σημαία στην προχθεσινή παρέλαση, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν μέσα στα μάτια του μικρού Αμίρ: Εκεί βρίσκεται μαζεμένη η θλίψη όλων των παιδιών του κόσμου. Ευτυχώς, ωστόσο, εκτός από τη θλίψη, μέσα στα παιδικά μάτια υπάρχει μαζεμένη και... η ελπίδα όλων των παιδιών αυτού του κόσμου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News