Ειδήσεις

Λαμπερά αυτοκίνητα - αντίκες και εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες

Αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, μοντέλα συλλεκτικά, που διατηρούν τη λάμψη και τη γοητεία του παρελθόντος πήραν μέρος στη 13η Κλασική Ανάβαση Ομαλού που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με εκκίνηση από την Πλατεία Δικαστηρίων των Χανίων.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτήτων Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης αναβίωσε την θρυλική ανάβαση του 1973, με δεκάδες συμμετέχοντες εντός και εκτός Κρήτης.

Οι ιδιοκτήτες των κλασικών αυτοκινήτων δηλώνουν λάτρεις των καλοσυντηρημένων οχημάτων. Οι περισσότεροι τα αγόρασαν σε κατάσταση απόσυρσης και με πολύ μεράκι, χρόνο και μεγάλο κόστος τα ανέδειξαν σε λαμπερές αντίκες.

Η οδήγηση όπως λένε, ενός αυτοκίνητου αντίκα, είναι κάθε φορά μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που χρειάζεται πάθος και αγάπη.

Στην 13η Κλασική Ανάβαση Ομαλού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης, πήραν μέρος και οδηγοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας που ταξίδεψαν στην Κρήτη για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η εκκίνηση της 13ης κλασικής ανάβασης ομαλού δόθηκε από τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα ο οποίος τόνισε πως γεγονότα σαν αυτό δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στην καθημερινότητα της πόλης.

Οι οδηγοί των λαμπερών αυτοκίνητων ακολουθώντας τη διαδρομή Χανίων, Φουρνέ, Λάκκων και περνώντας από τον Σελινιώτικο Γύρο, κατέληξαν στον Ομαλό όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια