default-image

Υπόθεση Παπαδήμου: Όπλα και εκρηκτικά στα χέρια 29χρονου

Υπόθεση Παπαδήμου: Όπλα και εκρηκτικά στα χέρια 29χρονου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή του 29χρονου στο Εφετείο μετά τη χθεσινή σύλληψη του  από την αντιτρομοκρατική, με την κατηγορία ότι είναι ο αποστολέας των παγιδευμένων τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε διάφορους αποδέκτες σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 29χρονος βρίσκεται στον ανακριτή κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να εκτελεστεί το σε βάρος του, ένταλμα σύλληψης, ενώ το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να του ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σχετικά με τα όπλα και τα άλλα ευρήματα που εντόπισε πάνω του την ώρα της σύλληψης, Αντιτρομοκρατική.

Στο εφετείο τον περίμεναν αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα.

«Επιχειρησιακός κρίκος» στον χώρο της τρομοκρατίας

O 29χρονος έχει πλούσια δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, θεωρείται «ισχυρός επιχειρησιακός κρίκος» στον χώρο της τρομοκρατίας και φέρεται να διατηρούσε επαφές με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στα χέρια του βρέθηκε οπλοστάσιο, με πιστόλια, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, μηχανισμούς. Τα κατασχεθέντα εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, μαζί με έναν υπολογιστή και σημειώσεις.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΠΑΚΕΤΑ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Βρέθηκαν 8 πλαστές ταυτότητες

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και 8 πλαστές ταυτότητες, που είχαν τη φωτογραφία του και διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, γι' αυτό θεωρείται πιθανό ότι τις έχει χρησιμοποιήσει ή σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση χώρων, αυτοκινήτων, ή άλλες συναλλαγές.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συμπληρώνουν το παζλ ενώ  οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τους συνεργούς του, αλλά και για πιθανά χτυπήματα.

Η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι έχει στα χέρια της έναν πολύ δυνατό «κρίκο» που συνδέει τις τρομοκρατικές οργανώσεις των Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και της Πόλας Ρούπα και της Ομάδας των Λαϊκών Αγωνιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός συμμετείχε μαζί με την Ρούπα στην εκπόνηση του σχεδίου το Φεβρουάριο του 2016 για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.       

Επίσης η εύρεση  στο σπίτι του στην Αλκαμένους 4 κιλών ζελατοδυναμίτιδας εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι τον συνδέει και με την βόμβα που εξερράγη στις 13 Οκτωβρίου του 2016 έξω από το σπίτι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ο ρόλος του 29χρονου στην στην  έκρηξη βόμβας.

Πηγή: thetoc.gr

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News