Ειδήσεις

Το "φιλί της ζωής" περιμένει η Αγία Τριάδα - video

Κάποτε έσφυζε από ζωή. Όμως εδώ και δεκαετίες, είναι ξεχασμένη είναι ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Ηρακλείου,.

Κάποτε έσφυζε από ζωή. Όμως εδώ και δεκαετίες, είναι ξεχασμένη.

Ο λόγος για την ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου πλέον αναπτερώνονται οι ελπίδες των κατοίκων για την ανάπλαση της περιοχής, μετά την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για την αναθεώρηση του ρυμοτικού σχεδίου από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Το… μικρό "χωριό" στο κέντρο της πόλης όπως το χαρακτηρίζουν δημότες αναμένεται να ξαναγεννηθεί, με τους ίδιους να μας ξεναγούν στους χώρους όπου θα δημιουργηθούν πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι, όπως και στις όμορφες και γεμάτες τέχνη γωνιές σε γραφικά σπιτάκια.

Ζωγραφιές όπως ένα παράθυρο, στοιχεία πρασίνου, μια γατούλα αλλά και ο δρόμος προς τον… παράδεισο δίνουν μια άλλη αίσθηση, στα σοκάκια και στα ερειπωμένα σπίτια, τα οποία περιμένουν τώρα το "φιλί της ζωής".

Με βάση τη μελέτη ανάπλασης, καθορίζονται οι χρήσεις γης και όροι δόμησης, οι οποίοι αναμένεται να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, με άμεσα οφέλη στη τοπική κοινωνία, την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια